Gary Paffett se do DTM nevrátí!

Gary Paffett se do DTM nevrátí!

 
  

Na jednu stranu šokující zpráva, na druhou už méně. Šampion z let 2005 a 2018 se na rošt DTM nakonec nepostaví. Po odkládání jeho návratu z důvodu povinností ve formule E byl Brit nahrazený Maximilianem Buhkem.


Očekávalo se, že příští víkend se konečně vrátí do DTM ve čtvrtém kole sezony na Nurburgringu. Ale vzhledem k tomu, že kvůli pandemii existuje riziko, že Paffett vynechá více závodů, bylo dosaženo dohody, že Buhk nahradí britského pilota po zbytek sezony.

„Litujeme, že jsme museli učinit toto rozhodnutí, ale je to správné a dává každému, kdo se podílí na plánování zabezpečení sezony,“ potvrdil šéf týmu Peter Mucke. „Není pochyb o tom, že Gary je velmi dobrý řidič, ale problémy, které v současné době máme kvůli koroně, nelze opominout.

Paffett neměl žádnou reálnou šanci, že by sem přijel, i kdyby auto testoval. Musíme k němu být také féroví. Proto je v současné době lepší, aby Maxi pokračoval. Zná auto, zná systémy, zná tým, a tak můžeme v tomto uspořádání určitě pracovat nejlépe.“

Před zahájením sezony měl Paffett jen zmeškat závod na Lausitzringu, aby splnil své poradní povinnosti s týmem formule E Mercedesu. Přidání závodu Puebla v Mexiku však vytvořilo druhé překrývání mezi těmito dvěma šampionáty.

Zprávy zasadily DTM značnou ránu, protože šampionát věřil, že si zajistí služby dvojnásobného šampiona poté, co odešel do formule E šampion posledních let René Rast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »