DTM na Lausitzringu: Sobota pro Ellise, Mercedes bere první vítězství při comebacku

DTM na Lausitzringu: Sobota pro Ellise, Mercedes bere první vítězství při comebacku

 
  

Philip Ellis po startu z devátého místa dokázal zvítězit, zatímco polesitter Shledon van der Linde se po penalizaci propadl na čtvrté místo.


Start se polesitterovi Sheldonu van den Lindemu povedl skvěle a vedení si před svým bratrem Kelvinem hájícím barvy Audi udržel. Za ními se také pořadí příliš nezměnilo. Pouze Sophia Flörsch zaznamenala propad až na poslední místo, když se při předjížděcím manévru roztočila. Závodinice závod však neodkončila kvůli technickým problémům.

O chvíli později se o přerušení závodu postarala druhá žena na roštu, Esmee Hawkey, která nezvládla kontrolu nad svým lamboghini, v první zatáčce se rotočila a skončila v bariéře.

Ani po restartu nedošlo ke změně na čele, když si svoji první pozici Sheldon ubránil. Za ním se však pozice měnily. Největší postup zaznamenal Philip Ellis v Mercedesu, jenž bezvadně odstartoval a probojoval se na druhé místo. Rovněž se vpředu ocitl také Nico Müller, který byl před restartem na 16. místě.

Vše však změnily povinné zastávky v boxech. Do vedení se dostal Müller, který čekal na výměnu pneumatik až do konce závodu. Ve 20. kole pak překonal prvního pilota BMW van der Lindeho Ellis a následně také ferrari Liama Lawsona. Ovšem Jihoafričan přišel i o třetí pozici, a to kvůli pětisekundové penalizaci, kterou obržel za prohřešek v boxech.

Elise doplnili na stupních vítězů Ellis, který již má na svém kontě v této sezoně dvě pódia, a Mike Rockenfeller.

Obrázek
Obrázek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »