Preview letošní sezony ADAC GT4 Germany: Bude to výzva, říká Jílková

Preview letošní sezony ADAC GT4 Germany: Bude to výzva, říká Jílková

 
  

K německému závodění s vozy GT4 jsme každým dnem stále blíž a blíž, protože už tento víkend se zahajuje sezona na Oscherslebenu. Německý okruh hostil předsezonní testování, ale jak na tom budou jednotlivé týmy, se pochopitelně teprve dozvíme. Jak jistě víte, na roštu bude i česká stopa.


Na jezdce bude kromě Oscherslebenu čekat ještě dalších pět závodních víkendů, přičemž se pojede na Red Bull Ringu, Zandvoortu, Nürburgringu, Sachsenringu a Hockenheimu.

Startovní rošt nebude mít nouze o zajímavá jména, jelikož se zde i letos objeví jezdci týmu Hofor Racing by Bonk Motorsport Michael Schrey a Gabriele Piana s vozem BMW M4 GT4.

Foto: Gruppe C Photography

Mezi favority ale určitě lze zařadit i jezdce týmu Dörr Motorsport, kde překvapivě bude každá posádka jezdit s jiným vozem. Ben Dörr a Nico Hantke pojedou s McLarenem 570S GT4. na což jsme byli v minulostí zvyklí. Jejich kolegové ale usednou do Astonu Martin Vantage AMR GT4, kde bude závodit Andreas Wirth a Phil Dörr s číslem 69.

České fanoušky ale bude hlavně zajímat Mercedes AMG GT4 týmu Zakspeed, s číslem 20 pojede Gabriela Jílková a Robert Haub. Dvojice si připsala celkové prvenství v GT Winter Series, kterou oba brali jako zimní přípravu, právě s ohledem na ADAC GT4 Germany.

„Konečně je to tady! Už se nemohu dočkat prvního závodu sezony a porovnání našich sil s konkurencí. Na Oscherslebenu jsme s Robertem minulý měsíc testovali a řekla bych, že jsme naším tempem příjemně překvapeni.

Testování samozřejmě se závody nejde srovnávat, ale výchozí bod máme dobrý a doufáme, že si z prvního závodního víkendu odvezeme s naším týmem Zakspeed první body,” prozrazuje pro náš web True Racing Jílková.

Foto: Gruppe C Photography

Optimismem hýří i zmiňovaný Haub, jenž se může těšit na premiéru v tak velkém šampionátu. Zkušeností má se závoděním už značné, ale takovou konkurenci a vyrovnané pole má před sebou poprvé.

„Máme před sebou velkou premiéru, na kterou jsem už nemohl dospat. Měsíce plánování a příprav byly soustředěné právě na tento okamžik – start ADAC GT4 Germany.

Se Zakspeedem se nám během GT Winter Series dařilo nad očekávání, takže chceme na tento trend navázat. Je to pro nás s Gabi premiéra v ADAC GT4 Germany, proto netušíme, jak na tom můžeme být. Každopádně naším cílem je pravidelně bodovat, a potrápit soupeře už tady na Oscherslebenu,” říká Haub exkluzivně pro True Racing.

Foto: Gruppe C Photography

Aby očekávaného napětí a dramat v závodě nebylo málo, tak rozložení sil mohou ovlivnit i povětrnostní podmínky, které v tomto případě ukazují možnost deště.

„Vypadá to, že bude na Oscherslebenu o víkendu pršet, což vždycky hodně v GT4 míchá pořadím. Pro nás by to mohla být nevýhoda, jelikož jsme s tímto vozem ještě nejeli na mokré trati, ale já osobně mám deštivé závody ráda, protože představují větší výzvu pro jezdce, a je potřebný cit k vozu,” dodává Češka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »