Caesars Palace Grand Prix se konala na parkovišti v Las Vegas

Caesars Palace Grand Prix se konala na parkovišti v Las Vegas

 
  

Zajímavá myšlenka, jenž skončila fiaskem. Tak se dá nazvat Caesars Palace Grand Prix. Závod, který se konal v Las Vegas mezi lety 1981 až 1984. První dva roky byl závod součástí mistrovství světa formule 1, než v roce 1983 stal součástí série CART. Rozpálené závody uprostřed města si ale mnoho fanoušků nezískaly.


Mezi jezdci to nebylo lepší. Styl okruhu se opakoval pořád dokola, jelikož se toho ani příliš na parkovišti v Las Vegas vymyslet nebylo. Není asi překvapením, že se dodnes považuje za jeden z nejhorších okruhů formule 1 v historii.

Trať byla vytvořena na parkovišti hotelu Caesars Palace a překvapivě dobře se připravila pro dočasný okruh. Závodní dráha byla dostatečně široká pro předjíždění, poskytovala dostatek svodidel a bezpečnostních zón, povrch samotný byl hladký.

Jízda v proti směru hodinových ručiček však závodníkům dělala problémy, především s krkem. Když Nelson Piquet v roce 1981 dokončil závod, trvalo mu patnáct minut, než se zotavil z vyčerpání po náročných podmínkách poté, co se sotva dostal do cíle. Vítězem se tehdy stal Alan Jones z Williamsu.

Závod roku 1982, který se konal v intenzivním vedru, další nepříjemnou vlastností tohoto závodu, byl vyhraný Michelem Alboretem v Tyrrellu, ale to bylo pro formuli 1 na tomto místě vše, jelikož se ani fanoušci nehrnuli a samotný hotel měl velké ztráty.

Po odchodu formule 1 se ještě domácí série CART snažila o udržení zájmu, jenže ani zde neměla Caesars Palace Grand Prix úspěch. Okruh se sice upravil na skoro ovál, nicméně lokace nebyla zkrátka šťastná. Na parkovišti už tak nyní závodí maximálně opilí milionáři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »