Rio Shimono: Chci být první ženou v Super GT

Rio Shimono: Chci být první ženou v Super GT

 
  

Japonská závodnice Rio Shimono vstoupila do světa závodění teprve nedavno, přesto v letošním roce dosáhla historického úspěchu. Exkluzivní rozhovor pro www.trueracing.cz tak nemůže chybět!


Pravděpodobně jste o této slečně ještě neslyšeli. Není divu, kariéra je teprve na úplném začátku, ale přesto už má za sebou skvělé výsledky.

Rio momentálně závodí v TCR Japan s Hondou Civic Type R FK8 u týmu DRAGO CORSE, ale všechno stejně, jako u většiny závodníků.

„Když mi bylo jedenáct let, tak mě vzal můj otec na místní motokárovou dráhu. Když jsem poprvé vyzkoušela závodní motokáru, tak jsem si to hodně užívala. Tehdy jsem si uvědomila, že bych chtěla závodit,” říká Rio.

Z motokár přišel test japonské formule 4, ale srdce závodnice bije směrem k vozům se střechou. V sérii Super-FJ dokázala získat během minulé sezony i dvě vítězství. Rokem 2020 odstartovala do své první sezony TCR Japan, kde získala na Suzuce i premiérové vítězství po startu z druhé pozice.

Koučem závodnice je Ryo Michigami, jenž startoval s tovární Hondou ve WTCC, kde získal i stupně vítězů. Kromě toho Michigami také získal titul v japonském Super GT, asi proto není divu, jaké cíle má samotná Rio.

„Jelikož je mým cílem Super GT, chtěla začít s řízením cestovních vozů. Každopádně se hodně zajímám i o TCR Japan, které mě hodně baví. Mým cílem je být zároveň i první ženou, která bude startovat právě v Super GT.”

Přestože je Super GT už dlouholetým a stálým mistrovstvím, příležitost pro závodnice je zde omezená. To samé platilo až do letošní sezony i o japonské Super Formuli, kam se jako první žena usadila Tatiana Calderón.

V letošním roce nakonec získala v rámci TCR Japan titul v Saturday series. Celkově se umístila na třetí pozici. Budoucnost je otevřená a kariéra mladé Japonky teprve na začátku, přesto má kromě Super GT jasné cíle.

„Opravdu bych se chtěla připojit do WTCR a zároveň tak bojovat proti světové konkurenci,” dodává Rio.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »