Pět zajímavých věcí, které se staly v sezoně 2018 formule 1

Pět zajímavých věcí, které se staly v sezoně 2018 formule 1

 
  

Ročník 2018 přinesl další titul pro Lewise Hamiltona a Mercedes. Přestože úvod sezony vypadal opět dobře v podání Ferrari, osud si nepřál.


Vettel z vedení domácí GP havaroval

Během víkendu Velké ceny Německa gradoval souboj o titul. Lewis Hamilton pro poruchu musel předčasně ukončit své kvalifikační počínání, zatímco Sebastian Vettel skončil na pole position.

V závodě se Hamilton dokázal postupně dotahovat a probíjet polem. Vettel sice stále vedl, ale jakmile začalo pršet, tak nezvládl své Ferrari a skončil v bariéře. Chaotický závod vyhrál jeho nejbližší soupeř.

Räikkönen se po neprodloužení smlouvy od Ferrari naštval a získal v Itálii pole position

Kimi Räikkönen působil u Ferrari ve dvou částech. Poprvé od sezony 2007 až 2009, podruhé v letech 2014 až 2018.

Finského závodníka ale poměrně naštvalo, že s ním italská stáj neprodloužila. Závodník dokázal po mnoha letech získat pole position a bojovat v závodě o vítězství. Naopak týmový kolega Vettel měl pěkně hořký víkend.

Heroickou bitvu ale Fin na Monze prohrál, jelikož jeho pneumatiky nevydržely vysoké tempo.

Odchod Alonsa (?)

Fernando Alonso oznámil během léta 2018, že opouští formuli 1 a potřebuje nové výzvy. McLarenu se od sezony 2015 nedařilo a Španěl ztrácel nervy.

Přestože proběhlo velkolepé loučení, tak Alonso nevyloučil svůj návrat. O dva roky později přišlo prohlášení, že podepsal s Renaultem, kde má závodit v sezonách 2021 a 2022.

Mňoukání během závodu

Během GP USA se stala jedinečná věc. Jeden z amerických fanoušků využil mikrofonu, který byl u trati a začal vydávat mňoukající zvuky.

Pravděpodobně tím chtěl simulovat zvuky moderních vozů formule 1.

Ericsson hit us!

Během GP Ázerbájdžánu havaroval Romain Grosjean za Safety carem. V první moment to zkoušel hodit na Marcuse Ericssona, ten byl ale daleko za ním. Vznikla tak slavná hláška “Ericsson hit us!”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »