Gabriela Jílková a Robert Haub mají za sebou první úspěšný test s BMW M4 GT4

Gabriela Jílková a Robert Haub mají za sebou první úspěšný test s BMW M4 GT4

 
  

Nejrychlejší česká závodnice Gabriela Jílková se se svým parťákem Robertem Haubem přesunula z legendárního Nordschleife o pár kilometrů dál. Tentokrát si dvojice vyzkoušela o něco rychlejší BMW M4 GT4 týmu Lillestoff na německém okruhu Hockenheimring.


Dvojice závodníků letos absolvovala dva závody RCN, kde šlo především o to, získat potřebnou licenci k závodům VLN na Nordschleife a sbírat zkušenosti v “zeleném pekle”.

Nyní se Jílková a Haub objevili na legendárním Hockenheimringu, kde přišlo na řadu také BMW, tentokrát ale o něco rychlejší M4 kategorie GT4.

„Testování dopadlo skvěle, přestože to pro mě byl návrat do vozu kategorie GT4 po dlouhém roce a půl. Oproti KTM X-Bow GT4 je ale BMW mnohem snažší na řízení. Z mých zkušeností bych to přirovnala spíše k vozu Renault Clio Central Europe, přestože BMW má pohon zadních kol,” říká Češka.

„Svezení bylo příjemné a také jsem ráda, že jsem se opět projela na Hockenheimringu. Časy na kolo byly hodně pozitivní, což mě samozřejmě potěšilo. Mimochodem na příští sezonu chystáme několik velkých překvapení.”

Týmový kolega ve voze Haub byl s testem také spokojený, jelikož to pro něj bylo premiérové svezení s vozem GT4.

„Testovací den hodnotím pozitivně, protože jsem seděl ve voze GT4 úplně poprvé. Vůz se ale dobře řídil a celkově jsme neměli žádné problémy, což je dobrý základ.”

Je zcela jasné, že testování mělo svůj důvod. Podle našich informací se závodníci chystají na nadcházející sezonu, kde je jejich cílem závodit právě s vozem kategorie GT4. Testování proběhlo s vozem, který se letos účastnil šampionátu ADAC GT4 Germany.

Onboard a záznam z testování zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »