Häkkinen mohl na Nürburgringu získat první vítězství. Villeneuve ale věděl, že jeho McLaren nevydrží

Häkkinen mohl na Nürburgringu získat první vítězství. Villeneuve ale věděl, že jeho McLaren nevydrží

 
  

Formule 1 závodila na Nürburgringu už pod třemi názvy a tento rok se přidá další. V roce 1997 se závodilo na německém okruhu pod názvem GP Lucemburska, kterou málem vyhrál Mika Häkkinen.


Finský závodník měl poměrně hodně smůly v sezoně 1997, jelikož se schylovalo k jeho vítězství už na Silverstone, ale pro poruchu odstoupil.

GP Lucemburska ovšem vypadala velmi dobře. McLaren získal pole position poprvé od sezony 1993 a pro “létajícího Fina” úplně první ve formuli 1.

Všechno nasvědčovalo tomu, že to bude Häkkinenův den. Pouze přišel o vedení na úkor týmového kolegy Davida Coultharda, když stavěl v boxech. Nicméně do čela se najednou dostal Villeneuve, jelikož službu vypověděl motor Mercedes jak Häkkinenovi, tak o kolo později jeho týmovému kolegovi. Technika zkrátka toho roku hodně stáj trápila, přestože monopost byl rychlý.

“Neměli jsme rychlost McLarenu, takže nebyla žádná šance je překonat. Nicméně jsme věděli, že je velká šance na to, že budou mít poruchy..,” řekl tehdy po závodě Villeneuve.

I tak má ale příběh šťastný konec, jelikož se McLaren radoval z dvojitého vítězství hned o dva závody později v Jerezu. Kromě toho získal Häkkinen mistrovské tituly v následujících dvou letech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »