Během závodu A1GP odtahovka zablokovala trať

Během závodu A1GP odtahovka zablokovala trať

 
  

Několik let zaniklý šampionát A1GP sebou přinesl mnoho zvláštních momentů. Špatná organizace si zahrávala s životy závodníků i traťových komisařů, naštěstí se nikdy nic nestalo.


V minulosti už jsme hovořili například o zvláštním pokusu, kde pořadatel nechal odtáhnout poškozený monopost za pomocí helikoptéry. Myšlenka to asi nebyla špatná, jelikož odtahové vozy dělaly na trati občas pěknou paseku.

Během čínského závodu v sezoně 2006/07 se kromě na poslední chvíli zkrácené trati stala ještě jedna zvláštní věc. Po nehodě Adriana Zaugga, který závodil v barvách Jižní Afriky musel na trať Safety Car. Zaugg zůstal roztočený uprostřed okruhu, ale místo zatlačení vozu se na trati objevila odtahovka.

Samo o sobě netradiční řešení uprostřed závodu bylo o to bizarnější, když se odtahový vůz zastavil přímo ve stopě před Safety Carem. Celé pole muselo také zastavit a čekat, než řidič popojede. Zkrátka jeden průšvih za druhým, naštěstí ale k žádnému dalšímu nárazu nedošlo. Vítězství nakonec po startu z pole position slavilo Nizozemsko s Jeroenem Bleekemolenem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »