Vanina Ickx a Susie Wolff: Když jméno neznamená úspěch

Vanina Ickx a Susie Wolff: Když jméno neznamená úspěch

 
  

Jako v ostatních odvětvích motorsportu, tak i v DTM figurovaly na startovní listině jména, která byla všem dobře známá díky účasti v jiných závodních sériích, kde sklízeli úspěchy.


Když vyrůstáte v motoristické rodině a váš otec je legendou formule 1, automaticky to však neznamená, že zdědíte i jeho talent a rychlost. Řeč je o Vanině Ickx, dceři Jackyho Ickxe. Belgičan za svou 14 letou kariéru v královně motorismu skončil dvakrát jako vice mistr a připsal si několik triumfů, zároveň se může pyšnit tím, že sedmkrát opanoval 24h Le Mans.

Vanina okusila závodní okruhy v relativně pozdním věku. Do závodu poprvé startovala v sezoně 1996, tedy ve svých 21 letech, v poháru BMW Compact. Poté vyzkoušela belgickou sérii Procar, kde získala své první pódium.

V roce 1998 nastoupila i do legendárního 24 hodinového závodu v Le Mans, kde sdílela vůz s Jackym. Nicméně po její chybě museli odstoupit. O dva roky později si však zpravila reputaci, když ve voze Renaultu obsadila celkové třetí místo. Téhož roku si ještě připsala triumf ve Ferrari Challenge.

Než vstoupila do DTM, vyzkoušela si proslulou Rally Dakar, v níž byl jejím týmovým kolegou opět její otec. V sezoně 2006 ji angažoval tým Futurecom TME, se kterým závodila i v následujícím ročníku. Ovšem co se týká úspěchů, nepodávala příliš oslnivé výkony. Většinu času se nacházela ve druhé desítce, přičemž nejblíže bodům byla na Hockenheimringu (2006), když dojela na 11. místě.

Susie Wolff profitovala ze svého jména zejména ve formuli 1, v níž se stala první ženou, která kromě několika testů s Williamsem nastoupila také do volného tréninku v rámci Grand Prix Velké Británie 2014.

Od mladé Skotky se pochopitelně očekávaly velké věci, nicméně ve startovním poli čítajících 22 vozů se ji prosadit nepodařilo. Odjela 72 závodů, přičemž bodovala pouze dvakrát – v roce 2010 dojela na Lausitzringu a Hockenheimringu sedmá, přestože v nejlepší desítce finišovala celkem devětkrát. Ale ani tato statistika Wolffové příliš na úspěšnosti nepřidává.

2012 DTM Red Bull Ring

2012 Red Bull Ring with Susie… inside!

Zveřejnil(a) Susie Wolff & Racing girls fans dne Neděle 5. července 2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »