Michael Schumacher mohl zamířit místo formule 1 do Japonska. V jediném závodě F3000 dojel druhý

Michael Schumacher mohl zamířit místo formule 1 do Japonska. V jediném závodě F3000 dojel druhý

 
  

Není pochyb o tom, že když se řekne jméno Michael Schumacher, každý vzpomene na formuli 1 a pravděpodobně na Ferrari. To všechno ale mohlo být jinak, jelikož se německý šampion poohlížel i v Japonsku.


Japonská Super Formula vychází z formule F3000, kde právě sedminásobný mistr světa v roce 1991 startoval. Nebylo by nic překvapivého, kdyby zde Schumacher zůstal, jelikož je několik let už běžnou záležitostí, že se jezdci přesouvají z Evropy právě tam. Mezi takové můžeme zařadit i Stoffela Vandoorna a Pierra Gaslyho, kteří chvíli čekali na sedačku ve formuli 1 po svých titulech v GP2.

Němec si vyzkoušel v letech 1989 až 1991 různé kategorie včetně vytrvalostního závodění nebo DTM. V DTM výsledky ale neměl, zkrátka monoposty jsou monoposty.

Schumacher se připojil s vozem Ralt Mugen do závodu na okruhu Sugo, který samozřejmě závodník neznal. Sám tehdy ve světě neznámý nováček také nebyl brán příliš vážně, každopádně o sobě dal hlasitě vědět. Přestože to pro něj byla premiéra v šampionátu, tak dokončil v závodě druhý!

Jeho spolupráce s manažerem Willim Webberem ale nabrala na obrátkách a přišla první možnost závodění ve formuli 1 hned měsíc po působení v Japonsku. Tým Jordan a Schumacher se spojili pro závod v belgickém Spa. Rozhodně to bylo klíčové, jinak bychom viděli úplně jiný příběh a jiného Michaela Schumachera.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »