Nico Müller odejde na konci sezony od Peugeotu, nahradí ho nováček Jakobsen

Nico Müller odejde na konci sezony od Peugeotu, nahradí ho nováček Jakobsen

 
  

Nico Müller na konci sezony WEC odejde od Peugeotu, po skoro třech sezonách v šampionátu WEC se rozhodl spolupráci s Peugeotem ukončit. Nahradí ho dosavadní juniorský jezdec Peugeotu Malthe Jakobsen.


Dánský jezdkec, Malthe Jakobsenová, si užil raketový vzestup ve vytrvalostních závodech. Po svém debutu v prototypu LMP3 v roce 2020, získal titul třídy v roce 2022 v Evropské sérii Le Mans, což byl výsledek, který přesvědčil tým Peugeot TotalEnergies, aby mu nabídl možnost řídit PEUGEOT 9X8 v testu nováčků po konci sezony WEC v Bahrajnu.

Poté, co se v roce 2023 posunul o třídu výš, vyhrál Malthe titul LMP2 v asijské sérii Le Mans. Tým Peugeot mu nabídl další příležitost řídit Hypercar v Bahrajnu, než ho jmenoval oficiálním juniorským jezdcem a poté rezervním jezdcem pro sezónu 2024, během níž absolvoval několik tréninků na simulátoru.

V roce 2025, kdy mu bude 20 let, se Malthe Jakobsen připojí k sestavě týmu Peugeot TotalEnergies a pojede s vozem PEUGEOT 9X8 na osmi kolech mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech, včetně 24 hodin Le Mans. Malthe Jakobsen je z příležitosti nadšený: „Jsem potěšen, že se mohu připojit k týmu Peugeot TotalEnergies jako oficiální jezdec v příští sezóně FIA World Endurance Championship. Jsem velmi hrdý na to, že jsem byl poslední dva roky součástí tohoto týmu, nejprve jako juniorský jezdec a poté letos jako rezervní jezdec. Děkuji celému týmu, že mi dal tuto skvělou příležitost.”

Linda Jackson, generální ředitelka značky Peugeot, je z tohoto rozhodonutí také potěšená, dokonce vidí v mladém dánovi budoucnost značky: „Jsme opravdu potěšeni, že můžeme přivítat Maltheho v jezdecké sestavě týmu Peugeot TotalEnergies. Je to talentovaný mladý pilot, kterého sleduji od začátku jeho kariéry. Víme o jeho potenciálu, a proto jsme ho přivedli jako juniorského jezdce. Jsem potěšen, když vidím, jak pokračuje ve vývoji se značkou Peugeot.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »