Earl Bamber před těžkou nehodou ve Spa: Vůz se snadno řídí

Earl Bamber před těžkou nehodou ve Spa: Vůz se snadno řídí

 
  

Earl Bamber v šestihodinovém závodě ve Spa havaroval, způsobil velkou nehodu za Eau Rouge a spolu s sebou vyřadil i BMW WRT vůz GT3. Dva dny před tím nám Earl však exkluzivně pověděl o jednoduchosti Hypercaru Cadillac.


Kategorie Hypercars je známá tím, že vozy v ní jsou těžké na uchopení. Jelikož jezdec sedí hodně nízko a projíždí zatáčkami mnohem rychleji než v GT3, jsou géčka, která pociťuje mnohonásobně větší. Takže nejen, že jsou vozy Hypercars hodně fyzické, jsou i náročné na řízení. I přes to se Earl Bamber cítil v Cadillacu víc než komfortně.

„Tato auta se docela snadno řídí, takže to na nás z hlediska výkonu vůbec nemá vliv. Nejsou příliš fyzické. 

Možná jiní říkají, že ano, ale Cadillac rozhodně není fyzický k řízení. Naopak je velmi jednoduchý,” sdělil Earl Bamber ve čtvrtek před závodem. V závodě, ve výjezdu ze zatáčky Eau Rouge, způsobil závažnou nehodu s BMW GT3 týmu WRT. 

Laurens Vanthoor, bývalý týmový kolega Earla Bambera, zveřejnil po závodě na platformu X anketu o vině, ve které jednoznačně vede Bamber. I v pozdějším rozhovoru přiznal, že Earl byl „příliš sebevědomý, což v těchto autech není vždycky dobré.”

Cadillac letos začal trend, kdy do šesti-hodinových závodů nasazuje pouze dva piloty: Earla Bambera a Alexe Lynna. Podle Bambera je to výhoda: „Myslím, že 2 jezdci v jednom autě je opravdu výhoda. Myslím, že nám to hodně pomáhá s přípravou na závody. 

Samozřejmě to má  své klady a zápory, je to určitě výhoda z hlediska praxe a strategie, ale během závodu to může být zapeklité, zejména s maximálními jízdními časy a tak dále.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »