Marco Wittmann zažívá nejhorší sezonu v DTM

Marco Wittmann zažívá nejhorší sezonu v DTM

 
  

BMW M4 GT3 nebylo na Sachsenringu nijak zvlášť konkurenceschopné, ale pro dvojnásobného šampiona DTM Marca Wittmanna, se startovními pozicemi 22 a 24 byly věci obzvláště zklamáním.


Zlepšení v závodech a nedělní čtyři body jsou „dobré vzhledem k podmínkám tohoto víkendu, ale obecně ne to, co bych chtěl,“ vysvětluje 18násobný vítěz závodů DTM.

Jak se ale stalo, že jezdec týmu Project 1 Wittmann nedokázal držet krok se Sheldonem van der Lindem a Rene Rastem z BMW Team Schubert?

„Protože jsme nemohli předem testovat na Sachsenringu, měli jsme od začátku nedostatek zkušeností, zvlášť když jsem sám na Sachsenringu nikdy nezávodil,“ vysvětluje veterán.

A naráží na skutečnost, že jeho tým byl jediným závodním týmem kromě Audi Team Attempto, který se neúčastnil soukromého testovacího dne týden před závodním víkendem, což by mu jako nováčkovi na Sachsenringu také pomohlo.

„V prvním tréninku došlo také k technické závadě, která nás stála další cenné testovací kilometry.”

Podle informací Motorsport-Total.com šlo o problém s posilovačem řízení, což znamenalo, že Wittmann dokázal odjet jen pět kol. Špatný začátek, který ovlivnil i nadcházející dny.

„Nedostatek zkušeností byl zvláště patrný v kvalifikacích,” vysvětluje Wittmann, který byl v obou kvalifikacích asi o půl sekundy pomalejší než jeho nejlepší kolega značky Schubert.

Wittmann je nyní v celkovém pořadí DTM na dvanáctém místě se ziskem 63 bodů – stejně jako loni, kdy jezdec Fürthu ještě jezdil za Walkenhorst a skončil osmý. Titul reálně v nedohlednu, protože vedoucí Mirko Bortolotti má již 173 bodů.

Wittmannovi to v letošní sezóně vyšlo nejlépe při druhém víkendu DTM v Zandvoortu, když v první kvalifikaci skončil třetí a v závodech skončil čtvrtý a pátý. A to i přesto, že jeho tým Project 1 si v té době ještě na DTM zvykal. Přesto už deset jezdců v této sezóně vyhrálo závod DTM – Wittmann mezi ně nepatří.

„Nyní doufám, že budeme vypadat lépe o zbývajících víkendech ve Spielbergu a Hockenheimu, kde máme více zkušeností a můžeme nastavit další vrchol letošní sezóny,“ doufá nyní alespoň ve své první umístění na stupních vítězů v sezóně.

To se mu podařilo loni, když ve finále v Hockenheimu slavil své jediné vítězství v sezóně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »