BMW testovalo svůj nový Hypercar ve Spa

BMW testovalo svůj nový Hypercar ve Spa

 
  

Minulý týden proběhli na Belgickém okruhu ve Spa testy vozů Hypercar. Mezi současnými vozy se objevilo i nové BMW, které bude na startovním roštu WEC od roku 2024. Za volant usedl Robin Frijns, Maxime Martin, René Rast, Marco Wittmann a Nick Yelloly.


BMW pracovalo celý rok na přípravě vstupu do WEC pro rok 2024, včetně nedávného testování na okruhu Spa-Franchorchamps v Belgii. BMW M Motorsport také využil čas na trati ve Spa k testování vylepšení vozu M4 GT3.

BMW nasadilo do prototypu M Hybrid V8 mnoho různých jezdců jak při testování pro sezónu IMSA, tak při testování WEC, a ve Spa měli ve voze pět různých jezdců. Mezi jezdci byl i nováček Robin Frijns, kromě něj i Maxime Martin, René Rast, Marco Wittmann a Nick Yelloly.

Zvláště důležité bylo mít po ruce Yellolyho a Wittmanna, protože Yelloly závodí celou sezónu IMSA s BMW M Team RLL ve voze a Wittmann s ním jezdil jak v Daytoně, tak v Sebringu. Závodní jezdci Augusto Farfus, Jens Klingmann a Bruno Spengler byli připraveni ve voze M4 GT3 EVO.

„Naše testovací práce s BMW M Hybrid V8 pro vstup do WEC pokračují ve velmi dobrém pokroku,“ řekl šéf BMW M Motorsport Andreas Roos. „Jdeme přesně podle plánu. Je jasné, že mít vůz v závodních akcích v sérii IMSA a testování zde v Evropě je výhodou. Dvojí zdroj zkušeností je přínosem pro všechny strany, BMW M Team WRT i BMW M Team RLL a naše inženýry BMW M Motorsport.“

Robin Frijns má mnoho zkušeností s prototypy a je nejnovějším továrním jezdcem BMW, se svým tempem v testování je spokojen: „Protože jsem se teprve nedávno stal součástí tohoto fantastického projektu, stále jsem v procesu pochopení BMW M Hybrid V8 v celé jeho komplexnosti,“ řekl.

„Učím se ale každým kolem. Ve Spa-Francorchamps to šlo velmi dobře a s autem jsme udělali významný pokrok. Těším se na nadcházející testy.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »