DTM odhaluje kalendář pro sezonu 2024

DTM odhaluje kalendář pro sezonu 2024

 
  

Harmonogram DTM pro rok 2024 je prakticky totožný s letošním, protože bude zahrnovat stejných šest okruhů v Německu a další místa v Rakousku a Nizozemsku.


Pro příští sezonu, která bude pod záštitou největšího německého autoklubu po prosincovém prodeji předchozím vlastníkem ITR, však došlo ke změně termínu a pořadí některých víkendů.

Sezóna bude zahájena na Oscherslebenu v konvenčnějším slotu koncem dubna poté, co bylo zahájení v roce 2023 odloženo na konec května, aby se přizpůsobila změna ve vlastnictví seriálu.

Lausitzring byl přesunut na začátek roku a druhý víkend sezóny se bude konat 24.-25. května, než série zamíří do Zandvoortu 7.-9. června, týden před závodem 24 hodin Le Mans.

Norisring zabere svůj obvyklý začátek července, zatímco Nürburgring byl odložen na 16.-18. srpna.

Závody Sachsenring a Red Bull Ring se budou konat opět v září, zatímco Hockenheim si také zachová svůj tradiční slot pro finále sezóny 18.-20. října.

Kalendář DTM pro následující sezónu je obvykle vydáván mnohem později v průběhu roku, ale ADAC tuto praxi zrušil, aby „umožnil soutěžícím plánovat svůj rozvrh s větší jistotou“.

Ředitel ADAC Motorsport Thomas Voss při vyhlášení kalendáře řekl: „Je důležité, aby účastníci mohli s jistotou plánovat včas.

Tím, že jsme kalendář potvrdili tak brzy, jsme jim to umožnili. Koncept DTM pod záštitou ADAC byl letos zatím fanoušky dobře přijat. Na tomto úspěchu budeme stavět v roce 2024.“

Voss však naznačil, že kalendář na rok 2024 ještě nemusí být kompletní a řekl: „V současné době také zvažujeme možnost přidat do kalendáře na rok 2024 další evropskou událost mimo Německo.“

Voss minulý měsíc pro Motorsport.com řekl, že budování zpět směrem k mezinárodnějšímu kalendáři DTM, který jsme viděli v předchozích letech pod vlastnictvím ITR, není pro ADAC „v první řadě“.

Rozpis pro rok 2024 byl odhalen v předvečer tohoto víkendového kola v Nurburgingu, které uzavře první polovinu sezóny.

Kalendář DTM 2024

26.– 28. dubna – Motorsport Arena Oschersleben
24.-26. května – Lausitzring
07.-09. června – okruh Zandvoort
05.-07. července – Norisring
16.-18. srpna – Nürburgring
06-08 září – Sachsenring
27.-29. září – Red Bull Ring
18.-20. října – Hockenheim

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »