ByKolles prohrál případ EUIPO kvůli ochranné známce Vanwall

ByKolles prohrál případ EUIPO kvůli ochranné známce Vanwall

 
  

Rozhodnutí EUIPO o použití jména Vanwall ByKolles zpochybňuje účast rakouského týmu v letošní sezóně WEC.


EUIPO (Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví) vynesl svůj verdikt ve čtvrtek 2. února. V rámci verdiktu evropský orgán zrušil požadavek ByKolles. K tomuto závěru si úřad vyžádal a prozkoumal soubory důkazů poskytnutých od obou stran Společnost Sanderson International Marketing předložila důkazy o komerčních aktivitách pro znovuuvedení značky Vanwall. Ty mají podobu různých článků v tisku nebo televizního vysílání.

To by tedy mohlo zkomplikovat účast Vanwallu v letošní sezoně WEC. Přítomnost rakouského Hypercaru stále podléhá určitým podmínkám, včetně jeho homologace. Výrobci musí mít především možnost používat název značky, na kterou mají práva. 

Rozumí se také, že rozhodnutí EUIPO bude mít pravděpodobně vliv i na německou ochrannou známku registrovanou PMC/ByKolles – tato ochranná známka je již napadena společností Vanwall 1958.

To vše staví plánovaný program „Vanwall“ HyperCar do značných potíží se sportovními předpisy WEC, které trvají na tom, že tým nasazující vůz musí mít buď práva ke značce, nebo souhlas vlastníka značky používat značku. Ani jeden z nich není v současné době na místě pro úsilí, které bylo uvedeno v části „S výhradou homologace“ na seznamu celosezónních přihlášek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »