Iron Lynx a Iron Dames spojí své síly s Lamborghini Squadra Corse v roce 2023

Iron Lynx a Iron Dames spojí své síly s Lamborghini Squadra Corse v roce 2023

 
  

Iron Lynx oznámili nové globální partnerství s Lamborghini Squadra Corse. Součástí jsou plány na příští ročník soutěže GT World Challenge Endurance Cup s trojicí přihlášek Huracán GT3 EVO II.


Iron Lynx ukončil tímto rokem úspěšné partnerství s Ferrari, v rámci kterého tým vyhrál Endurance Cup v roce 2021. To podpořil tím, že letos skončili třetí ve 24-hodinovce ve Spa. Titul v Endurace Cupu jim unikl jen o dva body. 

Sesterská posádka Iron Dames si v roce 2022 užila výjimečnou sezonu, zvýrazněnou vítězstvím ve třídě ve 24-hodinovce ve Spa. Zdálo se, že i čistě ženská posádka přidá svůj titul ve třídě Endurance Cup, než srdcervoucí porucha převodovky zastavila vůz #83 v posledním závodě sezony.

V roce 2023 naváže Iron Lynx nové partnerství s Lamborghini, s programy plánovanými v různých sériích. To bude zahrnovat pokračování programu Endurance Cup, kdy dva vozy pojedou pod hlavičkou Iron Lynx a třetí potvrzený pro Iron Dames.

Zatímco čistě ženský vstup by mohl mít podobnou sestavu jezdců, oba vozy Iron Lynx budou vyžadovat zcela nové posádky, jejichž soupiska pro rok 2022 byla vybrána z továrních řad Ferrari. Je pravděpodobné, že v týmu budou v příštím roce tovární jezdci Lamborghini, protože pro své vozy přijali tradiční čísla #19 a #63. Vůz Iron Dames si zachová své známé číslo #83 pro nadcházející sezónu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »