Marciello: DTM mě neláká, ale pokud bude Mercedes chtít, pojedu tam

Marciello: DTM mě neláká, ale pokud bude Mercedes chtít, pojedu tam

 
  

Mnoho továrních jezdců GT3 bude startovat v DTM v roce 2022, ale Raffaele Marciello chybí. Ital se švýcarskou licencí aktuálně jezdí jinde.


Raffaele Marciello letos jezdí v ADAC GT Masters a GT World Challenge.

„Je to opravdu rychlý muž, na kterého myslím,” říká o Marciellovi šéf DTM Gerhard Berger, když se ho Motorsport-Total.com´zeptal na jezdce, které by ještě chtěl ve své sérii.

Ital nedávno získal pole position na ADAC GT Masters ve Spielbergu – na trati, kde Mercedes-AMG GT3 stále nevyhrál německý šampionát GT. Kromě toho si Marciello zajistil pole position pro své vozidlo na posledních dvou ročnících 24 hodin Spa-Francorchamps.

To samo o sobě podporuje neuvěřitelnou základní rychlost Marciella. Ale přechod do DTM pro něj není nutností, jak prozradil na ADAC GT Masters ve Spielbergu: „DTM nebylo nikdy cílem. Je to série GT3, jako by jich bylo tolik. Pokud mi AMG řekne, abych jel v DTM, udělám to. Pokud ne, tak ne.

Je to série jako ostatní, jen s trochu větším mediálním pokrytím. Mým cílem je vyhrávat všude, kde jezdím. Ale nebyl by to krok vpřed v mé kariéře, kdybych řídil DTM. Je to stejné auto, se kterým jezdím tady v GTM,” říká jezdec.

Závazek DTM nakonec selhal kvůli penězům, jak Marciello otevřeně přiznává. „Proto jsem raději jezdil v ADAC GT Masters a s Timurem [Boguslawskim] v GT World Challenge.”

„Uvidíme příští rok. Jak už jsem řekl: Není to moje rozhodnutí, je to rozhodnutí Mercedesu-AMG. Když říkají, že bych měl jet v DTM, pak budu řídit v DTM, určitě udělám maximum, jako pokaždé, když sednu do auta.”

Bergerova slova ale Italovi lichotí, stále totiž platí, že jdou do DTM ti nejlepší jezdci světa.

„Gerharda znám od svého působení ve Formuli 3. Samozřejmě se cítím poctěn. Gerhard pro tento sport udělal hodně. Určitě ví, kdo je dobrý nebo je špatný řidič.”

Raffaele Marciello jezdí za Mercedes-AMG v různých závodních sériích GT3 od roku 2017. Kromě pole position ve 24h Spa patří mezi největší společné úspěchy vítězství ve Světovém poháru GT v Macau v roce 2019 a zisk titulu v sérii Blancpain GT v roce 2018. V roce 2021 skončil Marciello třetí na stupních vítězů na 24h Nürburgring. V minulosti byl juniorem Ferrari ve formuli 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »