DTM Portimao: Vítězí Auer, nedojelo sedm aut

DTM Portimao: Vítězí Auer, nedojelo sedm aut

 
  

Úvodní závod sezony v Portimau ovládl Auer. Na pódiu jej doplnil Stolz a polesittter Bortolotti. Engel přišel o pódium v posledním kole, navíc obdržel časovou penalizaci a propadl se na poslední bodovanou pozici. Solidní start pro nováčky Olsena, Fellera a Vanthoora. Naopak katastrofální start zažil tým Rosberg.


Bortolotti si udržel vedení, ani za ním se toho moc nezměnilo. Na čtvrtou příčku se posunul debutant Thiim, který předjel Fragu. Ve druhém kole kolidovali piloti týmu Rosberg Müller s Gorem. Müller odstoupil po defektu zadní pravé pneumatiky. Gore se potýkal s problémy s převodovkou již v zaváděcím kole. Krátce poté vypadl také Wittmann.

Ve dvanáctém kole bylo pořadí následující: Fraga, Engel, Sheldon van der Linde, Kelvin van der Linde, Olsen, Prening, Eng, Maini, Loeb a Zug.

O dvě kola později dostal Sheldon van der Linde varování černobílou vlajku za nerespektování traťových limitů.

V sedmáctém kole odstoupil po technických problémech Ineichen, kvůli němuž vyjel na trať safety car. Závod byl restartován o čtyři kola později.

Po restartu se dostal do vedení Auer, zatímco se Bortolotti propadl po kontaktu na čtvrtou příčku. Špatný start měl také Fraga, na čež doplatil Rast, který do něj naboural. Pro oba to byla konečná.

Dalším odstoupivším byla také Hawkey. Třikola před koncem začal boj o poslední pódiové umístění mezi Englem a Bortolottim. Až v předposledním kole jej nakonec Ital po agresivním, ale férovém manévru překonal. Němec však neskončil ani čtvrtý, nýbrž po časové penalizaci až desátý.

Pěkný výkon podali nováčci Olsen, Feller a Vanthoor, kteří skončili na bodech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »