Porsche oznámilo piloty pro DTM

Porsche oznámilo piloty pro DTM

 
  

SSR Performance již v prosinci oznámilo svou účast v DTM 2022 s párem Porsche 911 GT3 R a nyní také potvrzuje svou jezdeckou sestavu.


Za tým z Mnichova závodí tovární jezdec Porsche Laurens Vanthoor se startovním číslem #92 a smluvní jezdec Porsche Dennis Olsen. Jak pro jezdce, tak pro tým bude nadcházející sezóna první kompletní v DTM, SSR Performance již hostovalo na Nürburgringu v roce 2021.

„Jsem nesmírně spokojen s výběrem a tím, že Porsche dává jezdce k dispozici pro tento projekt. Jsem přesvědčen, že máme silnou brigádu a můžeme být úspěšní jak s vozem #92, tak s vozem #94,” říká Stefan Schlund, výkonný ředitel SSR Performance.

V DTM debutuje Belgičan Laurens Vanthoor, jehož bratr Dries Vanthoor také závodí s GT. Tento 30letý pilot má za sebou řadu úspěchů jako jezdec GT, včetně vítězství v titulech IMSA GTLM a GTD, vítězství ve světovém poháru FIA GT a vítězství ve 24hodinových závodech v Le Mans, Spa-Francorchamps, Nürburgringu a Dubaji.

Dennis Olsen bude řídit druhý vůz. Tento 25letý závodník dosáhl svého největšího úspěchu ve 12hodinovém závodě Bathurst a 9hodinovém závodě Kyalami. V roce 2019 dokázal Olsen získat vítězství s Porsche v obou závodech.

„Hrozně se těším na sezonu. Tým si udělal jméno ve sportu během opravdu krátké doby a už se těším na spolupráci s nimi. Sezóna určitě nebude jednoduchá, protože konkurence je opravdu silná. Přesto je naší ambicí být úspěšní. Být sám v autě se mi už dlouho nestalo, motivace je podle toho vysoká. Pokud jde o mě, může to začít,“ říká Laurens Vanthoor.

Týmový kolega Dennis Olsen je také plný očekávání: „Moc se těším na DTM! Pro mě je závodění v tak silném poli jezdců velkou výzvou.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »