W&S Motorsport a AVIA racing spojují síly pro ADAC GT4 Germany

W&S Motorsport a AVIA racing spojují síly pro ADAC GT4 Germany

 
  

W&S Motorsport, provozovatel čerpací stanice a obchodník s energií AVIA z Mnichova startují společně jako AVIA W&S Motorsport v ADAC GT4 Germany. Nicolaj Møller Madsen bude řídit Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport v závodním designu AVIA. S kým bude profesionál z Dánska sdílet kokpit, bude oznámeno později.


W&S Motorsport dokázal loni v deseti závodech jako hostující startér v německé závodní sérii dosáhnout dvou umístění na stupních vítězů a řady top 10.

Závodní tým Patricka Wagnera a Daniela Schellhaase se může ohlédnout za působivou sezónou 2021. Vítězství v Manthey Trophy, titul vicemistra v Nürburgring Endurance Series a vicemistrovství v klasifikaci týmů na GTC-Race jsou vrcholy dosavadní historie týmu.

Šéf týmu Daniel Schellhaas si je ohledně nové sezóny jistý: „Máme velkou radost z partnerství s AVIA a naší společné účasti na ADAC GT4 Germany. Hostující starty v loňském roce ukázaly náš potenciál a seriál se nám moc líbil. Nyní čelíme výzvě v úzkém poli vozů GT4 bojovat o vítězství a možná i o titul. S Nicolajem máme v kokpitu Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport silného a zkušeného jezdce. Kdo po jeho boku nastoupí, brzy oznámíme. Plánuje se také použití minimálně jednoho dalšího Porsche.“

„Jsme velmi rádi, že můžeme tuto sezónu soutěžit s W&S Motorsport v německém ADAC GT4,“ říká Stephan Hauke, který je ve společnosti AVIA zodpovědný za sportovní marketing.

„Série je perfektní platformou pro prezentaci naší značky a začínáme slibné partnerství s týmem W&S Motorsport a rychlými jezdci v Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport. Budou to vzrušující závody a určitě můžeme slavit četné úspěchy.”

Møller Madsen vyhrál šampionát 2020 s Porsche 718 Cayman GT4 a své dovednosti ukázal na finále sezóny 2021 na Nürburgringu za volantem Space-Drive Cayman od W&S Motorsport. Zde obsadil třetí a druhé místo.

„Jsem šťastný, že mohu znovu startovat v ADAC GT4 Germany. Tentokrát s nejsilnějším týmem, který jsem kdy měl a s novým Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport od AVIA W&S Motorsport. Jen pomyšlení na to mi vykouzlí úsměv na tváři,“ říká Møller Madsen.

„Jsem velmi šťastný, že opět pracuji s Danielem a Patrickem. Minulý rok mi dali šanci jet na Nürburgringu, kde jsme získali dvě umístění na stupních vítězů jako nejrychlejší vůz Porsche. Po tom víkendu jsem věděl, že jeden z mých programů pro rok 2022 musí být s W&S Motorsport. Je to velmi profesionální a ambiciózní tým, ale stále stojí nohama na zemi. Spolupráce s AVIA racing je pro mě také velká čest. Máme silný balíček, abychom mohli bojovat o šampionát, a nemůžu se dočkat, až se vrátím na trať.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »