Míří Joan Mir do Hondy?

Míří Joan Mir do Hondy?

 
  

Rok 2022 je tady, blíží se nová motoristická sezona a s tím jsou spojené prvotní spekulace na různá témata. Mezi ně patří ta, podle které má Honda zájem o služby Joana Mira.


Motoristický web crash.net přišel s informací, že Honda by ráda pro rok 2023 získala Joana Mira do týmu Repsol a údajně je pro to ochotná udělat mnoho.

S podobnými informace přišel i web GPone.com. Carlo Pernat ve svém sloupku uvádí, že Honda by ráda měla zajištěného nějakého špičkového jezdce.

„Honda se zoufale snaží získat vítězného jezdce a je to správná věc, kterou dělá. Existují dvě možná jména: Quartararo a Mir. Je více pravděpodobné, že tam skončí Joan (pozn. Mir), protože stojí méně a protože je to ten pravý člověk. Bude to poměrně snadná záležitost, věřím, že se začátkem této sezony by celá věc mohla být hotová, nebo téměř hotová.“

V týmu Repsol Honda pojedou v letošní sezoně Marc Márquez a Pol Espargaró, tedy stejná dvojice, jaká v týmu závodila v roce 2021.

Marc Márquez má smlouvu až do roku 2024, ale vzhledem k jeho nedávný zdravotním problémům není jisté, v jaké formě do letošní sezony naskočí. Pravděpodobně také vynechá první letošní předsezonní testy. Polovi Espargarovi končí smlouva letos.

Joan Mir vstoupil do královské kubatury MotoGP v roce 2019 a od té doby se objevuje v barvách týmu Suzuki.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »