ADAC GT Masters potvrzuje 30 vozů na startu sezony 2022

ADAC GT Masters potvrzuje 30 vozů na startu sezony 2022

 
  

ADAC GT Masters 2022 bude mít v roce 2022 opět silné pole. Na roštu se objeví celkem 18 týmů s 30 vozy.


Poté, co bylo učiněno několik oznámení o přidání nových týmů a vozů do DTM, ADAC GT Masters odpovědělo a dalo jasně najevo, že je připraveno mít další významný vstup do nadcházející sezóny.

Dosud jsou přihlášeny vozy šesti výrobců: Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Porsche a Mercedes-AMG.

Do poloviny prosince již 18 týmů zveřejnilo přihlášky pro 30 vozů GT3, včetně řady nováčků s novými týmy ZVO Racing anebo Allied Racing.

„Velká poptávka po startovních místech je silným závazkem pro německý šampionát GT ze strany účastníků. Sezóna ADAC GT Masters 2021 byla zatím jednou z nejsilnějších a nadchla nás vzrušujícím závodem o titul, který byl až do konce, a také působivým mediálním záběrem.

Příští rok to podpoříme stejně silným polem. Naše inovativní iniciativa k dosažení větší udržitelnosti a zavedení paliva šetrného k životnímu prostředí byla našimi konkurenty dobře přijata. Znovu se těšíme na nejsilnější evropské týmy a jezdce GT v německém šampionátu GT 2022,” říká prezident ADAC Sport Dr. Gerd Ennser:

Ještě lepší zprávou pro tyto víkendy je, že ADAC GT4 Germany dosud potvrdilo více než 40 přihlášek od 23 různých týmů zastupujících sedm značek GT4.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »