Moto

Takto se formuje startovní rošt WSBK 2022

Nejen v šampionátu MotoGP, ale také v superbicích se řeší přestupy pro sezonu 2022 a různé změny v týmech. Jak to tedy aktuálně vypadá?


Mnoho týmů má již o svém jezdeckém obsazení pro příští sezonu jasno.

Vítězný tým letošní sezony Pata Yamaha nastoupí v roce 2022 ve stejném složení, to znamená, že v jeho službách fanoušci opět uvidí Topraka Razgatliogla, který se pokusí obhájit svůj titul mistra světa, a Andreu Locatelliho.

Yamaha bude mít na roštu opět také tým GRT a ani v tomto týmu se nečeká žádná změna jezdeckého složení. V barvách tohoto týmu se opět objeví Garrett Gerloff a Kohta Nozane.

Ani u hlavního týmu Kawasaki, tedy u Kawasaki Racing Team, se jezdecké složení na sezonu 2022 nemění. Závodit v tomto týmu budou stejně jako letos Jonathan Rea a Alex Lowes.

V týmu Puccetti Kawasaki uvidíme opět Lucase Mahiase a u týmu Pedercini Kawasaki bude ve svém angažmá pokračovat Loris Cresson.

Změny se udály v obsazení týmů Ducati. V hlavním týmu Ducati Aruba.it pojede svou další sezonu Michael Ruben Rinaldi. Jeho novým týmovým kolegou se stane Álvaro Bautista, který se k Ducati vrací po dvou letech strávených u Hondy.

V týmu GoEleven bude závodit Philipp Oettl, který přichází z kategorie supersport. Ze supersportů přichází také Luca Bernardi, který pro rok 2022 podepsal smlouvu s týmem Barni. U dalšího týmu, který bude provozovat motocykl Ducati, tedy u týmu Motocorsa, bude situace neměnná a opět v barvách tohoto týmu uvidíme Axela Bassaniho.

Továrna BMW by opět v poli měla mít několik týmů. V tom hlavním pojedou Michael van der Mark a Scott Redding, který do BMW přestupuje z Ducati. V týmu Bonovo Action BMW bychom měli vidět Lorise Baze, který pro příští rok získal stálé místo ve WSBK, a Eugena Lavertyho.

Se zajímavým složením přišel oficiální tým Hondy, tedy tým HRC. V tomto týmu totiž pojedou dva bývalí závodníci MotoGP (případně Moto2) Iker Lecuona a Xavi Vierge.

Honda bude mít v poli ještě tým MIE a v těchto barvách bychom měli vidět dalšího bývalého závodníka MotoGP, a sice Hafizhe Syahrina. Jeho týmovým kolegou bude Leandro Mercado.

O svém dalším osudu a o případné účasti ve WSBK v roce 2022 zatím neinformoval tým Orelac, pro který letos závodil Isaac Viñales. Existuje ještě možnost účasti některých dalších týmů a jezdců, ale provizorní startovní listina na sezonu 2022 stále ještě nebyla oficiálně vydaná.

administrator

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago