Pro Liama Lawsona je DTM uzavřenou kapitolou

Pro Liama Lawsona je DTM uzavřenou kapitolou

 
  

Lawsonovi byla ve své nováčkovské sezóně odepřena šance vyhrát titul v DTM, když se stal nevinnou obětí kolize v úvodním kole, kterou vyvolal jeho rival z šampionátu Kelvin van der Linde v sobotním i nedělním finálovém závodě na Norisringu.


Když jeho Ferrari utrpělo vážné poškození zavěšení a jelo v zadní části pole, Kiwi driver bezmocně sledoval, jak mu Maximilian Götz sebral titul z rukou s pomocí týmových pokynů od Mercedesu.

Bezprostředně po závodě se na van der Lindeho vrhl emotivní Lawson a nazval ho „idiotem“ a „nejšpinavějším jezdcem, se kterým závodil“, protože do něj dvakrát v posledním víkendu narazil.

Van der Linde na sociálních sítích uvedl, že se Lawsonovi za incident omluvil.

Poté, co měl čas přemýšlet, Lawson říká, že si svou nováčkovskou kampaň v DTM důkladně užil, ale události na Norisringu mu zanechaly kyselou pachuť v ústech ohledně kvality závodění v šampionátu.

„Byly to dva samostatné incidenty,” řekl 19letý mladík. „Na konci týmové hry v posledních kolech, ale incident v 1. zatáčce pro mě byl nejvíce frustrující částí celého víkendu, protože přesně to samé se stalo v prvním závodě a člověk by si myslel, že se lidé poučí ze svých chyb.

Ale v budoucnu to není něco, co bych chtěl, ani mistrovství, ani způsob, jakým se víkend vyvíjel. Miloval jsem sezónu. Moje kampaň DTM se mi opravdu líbila, byla to opravdu velká zábava. V mnoha ohledech se hodně liší od toho, na co jsem zvyklý.

Svým způsobem jsem měl chuť pracovat s tímto týmem, že už jsem se necítil tolik jako junior, měl jsem pocit, že se mnou zacházejí trochu více jako s profesionálem, a tato stránka toho byla úžasná.

To jsem si opravdu užil. A sezóna jako celek byla fantastická a jsem opravdu hrdý na celý tým, ale způsob, jakým sezóna skončila, ne, není to něco, co jsem očekával, nebo čeho bych chtěl být v budoucnu součástí.“

Red Bull zatím neoznámil, zda bude v DTM pokračovat i v roce 2022, ale jeho poradce pro motorsport Helmut Marko potvrdil, že Lawson nebude součástí týmu, pokud by se příští rok rozhodl v seriálu zůstat.

„Příští rok pro něj DTM končí. Liam absolvuje příští rok celou sezónu formule 2,” říká Marko.

„Bude se účastnit nováčkovských testů, a jinak odjede i pár pátečních tréninků, pakliže to pravidla dovolí.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »