BMW odhaluje novou posilu pro ADAC GT Masters: M4 GT3

BMW odhaluje novou posilu pro ADAC GT Masters: M4 GT3

 
  

Mnichovská automobilka oficiálně odhalila novou GT3, která se má účastnit například DTM nebo ADAC GT Masters od sezony 2022. M4 je nástupcem veleúspěšné M6.


„Vývojové práce na BMW M4 GT3 jsou nyní v cílové rovince a 24h na Nürburgringu je perfektní fází, na které lze představit vůz v jeho designu BMW M Motorsport a ohlásit tak začátek závěrečné fáze směřující na první závody, “říká Markus Flasch, generální ředitel BMW M GmbH.

„Nové sportovní auto GT3 prošlo od začátku roku 2020 mnoha fázemi vývoje. Ty začaly prakticky pomocí simulací CAD a CFD a pokračovaly zkouškami na zkušebním stavu motoru, konstrukcí karoserie pro testování a prací v aerodynamickém tunelu. Shakedown 18. července 2020 byl milníkem. Poté následovalo mnoho testovacích jízd na řadě okruhů. V současné době máme odjetu více než 14 000 kilometrů během testování, což odpovídá více než 70 hodinám času na trati.

Inženýři BMW M Motorsport využili tuto vzdálenost k tomu, aby pracovali na ovladatelnosti a spolehlivosti, když se snažili vyrábět konkurenceschopné auto. Cíl: výrazné snížení provozních nákladů a nároky na údržbu ve srovnání s předchozím modelem. Další testování je naplánované po červnové prezentaci a závodním debutu, než si první zákazníci vezmou první várku BMW M4 GT3, z nichž některé vozy budou v roce 2022 závodit na ADAC GT Masters.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »