Mistr v Dirt Rally 2.0 se připojuje k Brute Racing Team

Mistr v Dirt Rally 2.0 se připojuje k Brute Racing Team

 
  

Lukáš Matěja patří aktuálně k české špičce virtuálních závodníků. Na začátku března se stal mistrem světa v šampionátu Dirt Rally 2.0 World Series. Nyní bude závodit také za Brute Racing Team.


Lukáš Matěja má za sebou už mnohé závodní úspěchy. Kromě vítězství v Dirt Rally 2.0 World  Series 2021 také čtvrté místo v Dirt Rally 2.0 World series 2021 Rallycross. Jako jediný jezdec se tak může pochlubit účastí ve finále obou sérií – Rally i Rallycross. Aktuálně se Lukáš umístil na první příčce v základní skupině závodu Škoda e-rally cup, jehož finále proběhne v dubnu.

„Od spolupráce s Lukášem očekáváme nejen lepší propagaci virtuálního závodění, ale hlavní  přínos vidíme v jeho zkušenostech, které může přinést do našeho týmu a předat je ostatním  závodníkům,“ doufá Pavel Dvořák. Lukáš Matěja nastoupí do prvního závodu za Brute Racing  Team ve středu 24. března, kdy bude tým reprezentovat se startovním číslem 71. Spolu s ním  se závodů zúčastní i týmový kolega David Borovička se startovním číslem 33.  

„Díky nové lize Virtual Racing Nation se můžeme účastnit skvěle připravených podniků od formule 1 až po neobvyklé podniky v podobě Slow Motion Cupu, kde můžeme poměřit své schopnosti s řadou známých českých a slovenských závodníků na simulátoru rFactor 2, což nám opět pomůže zvýšit sledovanost Sim Racingu na domácí scéně,“ uvádí Pavel Dvořák. 

Virtual Racing Nation je závodní liga, která vznikla v prosinci roku 2020. Jako hlavní platformu  využívá simulátor rFactor 2 a její dominantou je královna motorsportu Formule 1. V plném proudu je Slow Motion Cup,  který se skládá ze tří samostatných značkových pohárů, z nichž jsou body sčítány do celkové klasifikace SMC. Aktuálně je na programu druhá polovina Clio Cupu, kde Matěja navíc při premiéře pro Brute zvítězil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »