Alemannenring vznikl v Německu jen pro DTM, fanoušky bavil

Alemannenring vznikl v Německu jen pro DTM, fanoušky bavil

 
  

Alemannenring (případně Singen) byla městská závodní dráha v průmyslové oblasti Singen, kde se v letech 1991 až 1995 uskutečnilo pět podniků německého šampionátu cestovních vozů DTM. Závody ale okruh přinesl vždy hodně dramatické a přezdívalo se mu německé Monako.


Trasa dlouhá 2,8 km byla vedena ve směru hodinových ručiček. Na čtyřproudové Georg-Fischer-Straße byla postavena devět metrů široká startovní rovinka a stejně široká boxová ulička. Zbývající úseky trasy byly výrazně širší, měly až 14 metrů. Nicméně podle půdorysu okruhu je zcela zřejmé, že se jedná o městský okruh a téměř doslova podle pravítka.

Kurt Thiim, jenž závodil v DTM pro Mercedes využíval svodidel u okruhu k tomu, aby byl rychlejší. Závodník se se svým vozem o bariéry opíral a mechanici dokonce museli vymyslet speciální matice kol.

V letech 1993 a 1995 se zde hodně rozhodovalo o titulech mezi Alfou Romeo a Mercedesem v DTM. Roku 1995 se rozhodovalo o titulu mezi Alessandrem Nanninim a Berndem Schneiderem. V polovině mokrého závodu ale další Mercedes v podání Rolanda Asche sestřelil Nanniniho, který si na něj počkal a o pár kol později do něj v plné rychlosti narazil zezadu.

To ale bylo pro Singen velké finále. Od roku 1995 se na nejjižnější německé závodní dráze již žádné závody nekonaly, ačkoli budoucí plány zahrnovaly nové tribuny a vylepšení některých úseků trati. V Německu už ale začalo být okruhů mnoho…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »