Alesi se mohl vrátit do formule 1 s McLarenem

Alesi se mohl vrátit do formule 1 s McLarenem

 
  

Franouzský pilot Jean Alesi, který zvítězil za svojí kariéru pouze v GP Kanady 1995 jednal o svůj návrat do kokpitu formule 1 se stájí McLaren.


Ve svých třinácti sezonách vystřídal Alesi postupně stáje Tyrrell, Ferrari, Benetton, Sauber, Prost a Jordan. Nicméně to nemuselo být poslední angažmá, jelikož závodník jednal s McLarenem, kde dokonce testoval několik dní.

I když se Francouz snažil udržet ve formuli 1, žádný tým neměl zájem, ale překvapivě v roce 2002 přišel telefonát od McLarenu. Přestože měl Alesi podepsáno u Mercedesu v DTM, byl zpátky na testování i v kokpitu formule 1. S monopostem MP4-16B odjel během tří dnů 224 kol na domácím okruhu Paul Ricard, kde pomáhal testovat pneumatiky před novou sezonou.

„Hodně pro mě znamená, že po třinácti letech ve formuli 1 jsem měl možnost řídit vůz West McLaren Mercedes. Během celé mé závodní kariéry McLaren vždy vyráběl působivé vozy a byl týmem, který porazil všechny porazil. Takže to byl pro mě velký týden.

Po naplánovaném programu jsme měli několik dní pozitivních a užil jsem si práci s týmem West McLaren Mercedes. Bylo to velmi profesionální a přátelské prostředí, přesto jsme tvrdě pracovali, což ilustruje vzdálenost a počet kol odjetých za mokra. Nyní se těším na začátek sezony DTM a soustředím se na závody s Mercedesem,” řekl po testu Alesi.

Alesi testoval později ještě v Mugellu, kde odjel dalších devadesát kol a jednalo se o tom, že by mohl být pro tým oficiálním testovacím jezdcem s tím, že se třeba ještě vrátí i do závodění. Bohužel k tomu ale nikdy nedošlo a vítěz jednoho závodu zůstal následujících pět let v DTM s Mercedesem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »