Michael Schumacher kdysi připravil nehodou soupeře z DTM o titul

Michael Schumacher kdysi připravil nehodou soupeře z DTM o titul

 
  

Michael Schumacher je známý jako sedminásobný šampion formule 1, málokdo ale ví, že ještě předtím zkoušel své šance v DTM s Mercedesem.


Německá legenda se dostala do závodění s cesťáky na pár závodů v letech 1990 a 1991. Bohužel se mu příliš nedařilo. Schumacher tehdy závodil pro Mercedes ve vytrvalostním závodění, kde se mu jako juniorovi dařilo.

Schumi startoval v pěti závodech jako host Mercedesu. Hned v tom prvním na finálovém závodě sezony 1990 nesklidil zrovna pochvalu. Hned v první zatáčce po startu doslova sestřelil lídra šampionátu Johnnyho Cecotta, kterého tím připravil o šanci na titul. Ze zisku titulu se pak radoval pilot Audi Hans-Joachim Stuck.

O rok později startoval na městské trati Norisring a na letišti Diepholz. I když samo DTM zařadilo Schumachera mezi nejlepší jezdce v DTM (pravděpodobně kvůli jménu), tak jeho nejlepším výsledkem bylo čtrnácté místo. O pár týdnů později zamířil do týmu Jordan ve formuli 1 a zbytek už je historie…

„Ta věc mi zkrátka nevyhovovala, seděl jsem raději ve voze bez střechy. Netuším proč, ale všechno ve formuli začalo fungovat hned od začátku. Miloval jsem rychlost. Myslím si ale, že mi to pomohlo k dobrému základu pro formuli 1,” řekl Schumacher před pár lety.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »