Jenson Button se vrací do motorsportu na plný úvazek

Jenson Button se vrací do motorsportu na plný úvazek

 
  

Šampion formule 1 roku 2009 zvažuje návrat do motorsportu na celou sezonu v roce 2004 poté, co odjel 24 hodin v Le Mans s vozem Nascaru. Ve hře je celá sezona šampionátů IMSA nebo WEC. 


Button říká, že čas strávený s prezidentem NASCAR a zakladatelem Grand-Am Francií mezi nimi vytvořil pouto díky obrovskému zájmu, který projekt Garage 56 přinesl NASCAR. Díky tomu v sobě znovu objevil vášeň k plnohodnotné účasti v motorsportu. 

„Nemyslel jsem si, že bych chtěl znovu jet celou sezónu, protože program je vždy nabitý, ale cítím, že příští rok budu závodit v něčem, co bude celou sezónu,” řekl Button.

„Je skvělé dělat jednorázové závody, ale nedostanete ze sebe to nejlepší, a proto je tady v poháru tři závody opravdu dobré, protože můžu trávit více času s týmem a na simulátoru a opravdu se pracovat s mým inženýrem, mým velitelem posádky na rozvoji dovedností mezi námi a na rozvoji porozumění.

Takže ano, příští rok chci absolvovat celou sezónu, pokud mi to čas dovolí. Potřebuji vyvážit pár věcí, protože jsem letos měl hodně práce. Budou to vytrvalostní závody, které budou buď IMSA nebo WEC.“

Jenson Button se věnoval spoustě různých projektů po svém odchodu z formule 1. Od působení ve WEC, DTM a SuperGT po reportérství pro Britský Sky Sports v roli experta na F1.

 „V průběhu let jsem dělal spoustu různých věcí, v podstatě proto, že jsem chtěl závodit v těchto sériích, a měl jsem velké štěstí, že jsem mohl naskočit do určitých vozů a závodit.

Cítím, že nemám co ztratit. Vyhrál jsem mistrovství světa v F1, dosáhl jsem toho, co jsem si předsevzal. Teď jdu závodit, protože miluji závodění.

Miluji učení se novým věcem a výzvy jsou to, co mě žene jít dál, jinak bych už nezávodil.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »