Sheldon van der Linde navyšuje po víkendu DTM ve Spa

Sheldon van der Linde navyšuje po víkendu DTM ve Spa

 
  

Sheldon van der Linde odjel z víkendu ve Spa-Francorchamps se třemi vítězstvími, zatímco v nedělním závodě stál počtvrté v sezóně na stupních vítězů. Druhé místo umožnilo Jihoafričanovi rozšířit své vedení v šampionátu jezdců. Před posledními dvěma víkendy má van der Linde na kontě 130 bodů a náskok 32 bodů na svého nejbližšího soupeře. Schubert Motorsport má mezi týmy 175 bodů, o 37 více než druhý tým.


Závodní víkend v Belgii sezóny DTM byl pro týmy BMW M Motorsport částečně úspěšný. V sobotu se všechna BMW M4 GT3 špatně s jízdami v dešti v kvalifikaci a na osychající trati v závodě. Wittmann byl jediným jezdcem, který získal body za deváté místo. Van der Linde se vrátil domů mimo body na dvanáctém místě, ale měl štěstí, že většina jeho rivalů o titul také nezískala body.

V neděli už to bylo trochu lepší a van der Linde bojoval s Nickem Cassidym o vítězství až do cíle závodu.

„Neděle pro mě dopadla skvěle. Poté, co se mi v sobotu nepodařilo skórovat, tak jsem dokázal zvýšit svůj náskok v šampionátu jezdců, to je fantastické.

Věřím, že jsem mohl závod i vyhrát, ale bohužel jsme ztratili nějaký čas v zastávce v boxech. Tyto věci se stávají. Kromě toho kluci celý rok odváděli fantastickou práci. Když došlo na bitvu s Nickem Cassidym, myslel jsem na body a nezkoušel jsem nic šíleného. Šampionát pro mě samozřejmě vypadá dobře, ale zatím se mi vždy dařilo, když jsem se soustředil na další závod. Teď to nezměním.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »