BMW oznámilo sestavy pro DTM, Glock chybí

BMW oznámilo sestavy pro DTM, Glock chybí

 
  

Nový vůz, nový tým a silná sestava jezdců: v sezóně 2022 DTM budou dva týmy BMW M Motorsport závodit s novým BMW M4 GT3, čímž posílí přítomnost výrobce v závodní sérii. Důraz je kladen na nově vyvinutý vůz.


V sezóně s 16 sprintovými závody pojedou Schubert Motorsport z Oscherslebenu u Magdeburgu a Walkenhorst Motorsport z Melle u Osnabrücku po dvou BMW M4 GT3. Pro nováčka DTM Schuberta budou závodit dva tovární jezdci BMW M Sheldon van der Linde a navrátilec Philipp Eng, zatímco dvojnásobný šampion DTM a tovární jezdec Marco Wittmann zůstává na palubě ve Walkenhorstu a bude přidal se nováček z Walkenhorstu Esteban Muth, který bude poprvé závodit s vozem BMW GT3.

„DTM je významná platforma, která nastavuje měřítka nejen ze sportovního hlediska, ale celou svou přítomností,“ říká Franciscus van Meel, výkonný ředitel BMW M GmbH, a zdůrazňuje celou šířku pásma platformy DTM.

„Těšíme se na prvotřídní, vzrušující závody na skvělých mezinárodních okruzích. Platforma DTM přitom hraje podstatnou roli i v našich dalších aktivitách. V DTM Trophy jsou týmy BMW M Motorsport silně zastoupeny s BMW M4 GT4, v BMW M2 Cup provozujeme vlastní sérii jedné značky na podpůrném balíčku DTM a v DTM Classic uvidíme fascinující vozy z historie BMW M.“ Andreas Roos, šéf BMW M Motorsport od 1. února 2022, se těší na novou sezónu DTM a spolupráci s oběma týmy.

„V DTM jsme již loni viděli napínavé závody ve sprintu GT3 na nejvyšší úrovni a nyní jsme velmi rádi, že můžeme sledovat čtyři nové BMW M4 GT3 v akci v této sérii, kterou provozují dva velmi zkušené týmy BMW M Motorsport.” Benedikt Böhme, jednatel organizace DTM ITR: „Jsme mimořádně potěšeni mírou nasazení, které BMW, náš dlouholetý partner, vnáší do DTM i letos. Úzkou součinností s výrobci chceme přispět k tomu, aby BMW oslovovalo široké publikum svým různorodým zapojením na platformě DTM při budování své značky.“

Majitel týmu Henry Walkenhorst je šťastný a jistý si vítězstvím s novým vozem. „V návaznosti na pozitivní známky, kterých jsme byli schopni dosáhnout v DTM 2021 dvěma vítězstvími v závodech a několika umístěními na stupních vítězů, jsme si jisti, že můžeme stavět na dosavadních úspěších s naším novým strojem, BMW M4 GT3. Jsme hrdí, že letos můžeme závodit se dvěma vozy.”

Zároveň tak na roštu nebude poprvé od sezony 2013 německý závodník Timo Glock.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »