DTM Trophy v Monze: BMW dominovalo v obou závodech

DTM Trophy v Monze: BMW dominovalo v obou závodech

 
  

Německé mistrovství s vozy kategorie GT4 se vrátilo na závodní okruhy. Fanoušci měli možnost sledovat nárůst celého pole oproti předchozí sezoně. Víkend zásluhou dobrého BOP patřil vozům BMW, přičemž vítězství slavil Green a Schrey.


Jediným, kdo dokázal vyzvat vozy BMW byl závodník Mercedesu týmu CV Performance William Trigurtha, který skončil druhý za Benem Greenem. Třetí příčku obsadil Moritz Loehner, jenž naskočil do DTM Trophy na poslední chvíli. Němec vyhrál virtuální šampionát DTM a možnost testu ve voze GT4. Svými výkony přesvědčil natolik, že dostal u FK Performance příležitost.

Sophie Hofmann dokončila jako sedmnáctá poté, co ji v předposledním kole vytlačila mimo trať Laura Kraihamer. Němka se v prvním závodě trápila z důvodu BOP, které tento víkend Audi nehrálo do karet.

Ve druhém závodě se opakoval nastavený trend, přičemž pole position měl Trigurtha. Hned po startu se ale dostal do čela Michael Schrey z týmu Hofor Racing. Německý závodník vyhrál v ADAC GT4 Germany všechny čtyři odjeté závody, a na vítězné vlně se veze i zde.

Hofor Racing tak oslavil první letošní vítězství, následovaný Tregurthou a Heinemannem. Pro Hofmann se celý závod vyvíjel mnohem lépe, ale konečná 14 pozice byla maximem s ohledem na BOP. Pro Audi by to mohlo být při druhém podniku mnohem lepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »