Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

 
  

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho jednorázového vystoupení v roce 2018.


Ogier odhalil svůj záměr zúčastnit se německého šampionátu GT3 poté, co se minulý měsíc zúčastnil pátého kola sezóny na Nurburgringu.

„Jednoho dne se určitě stanu součástí této show, protože je to vždy zábava. Všichni jsou piloti velmi blízko u sebe, jsou tu dobré tratě, takže je to dobrý šampionát,” řekl Francouz.

Ogier má zkušenosti s kategorií GT3, když v roce 2014 soutěžil v ADAC GT Masters na Lausitzringu na s Audi R8 LMS GT3 s Markusem Winkelhockem.

Nedávno se zúčastnil kampaně Richard Mille ve třídě LMP2 mistrovství světa vytrvalostních závodů, konkrétně v roce 2022, a zároveň dvakrát testoval Hypercar od Toyoty.

Za Ogierovým příklonem k sérii provozované ADAC jsou také další osobní důvody. Od roku 2014 je ženatý s německou moderátorkou Andreou Kaiserovou, která pracuje jako reportérka pro televizní stanici DTM ProSieben.

„Vždy jsou tady těsné závody, je to vždy velmi intenzivní. Skutečnost, že moje žena zde pracuje, mi samozřejmě pomáhá často sledovat závody.”

Ogier před šesti lety na Red Bull Ringu při svém jediném startu v DTM zajel solidně, když řídil vůz Mercedes C63 Class 1. Přestože se kvalifikoval jako poslední, probojoval se polem a ve dvou závodech skončil na 12. a 16. místě.

Není neobvyklé, že jezdci WRC zkoušejí v DTM stroje GT3. V roce 2022 dostal Ogierův bývalý rallyový nepřítel Sebastien Loeb šanci závodit s Ferrari 488 GTE pro Red Bull AF Corse v Portimao, kde nahradil jezdce Nicka Cassidyho. Ve dvou závodech skončil na 16. a 18. místě v poli 29 vozů.

Ogier s Toyotou se zatím soustředí na svou částečnou sezónu ve WRC, kde je v šampionátu na silném druhém místě, přestože se zúčastnil pouze šesti z devíti dosud konaných závodů. Cílem Francouze ale je dokončit letošní sezonu a získat titul.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »