René Rast se na své první vítězství od Norisringu pěkně nadřel

René Rast se na své první vítězství od Norisringu pěkně nadřel

 
  

René Rast ukázal své ambice v nedělní kvalifikaci DTM ve Spielbergu třetím nejrychlejším časem a chtěl se výrazně zlepšit po svém devátém místě v sobotním prvním závodě.


V první polovině nedělního závodu se Rast pustil do několika napínavých duelů a k zastávce v boxech přijel na druhém místě. Díky vynikajícímu výkonu týmu Schubert během zastávky v boxech se BMW M4 GT3 #33 dostalo do vedení, které Rast urputně bránil v posledních kolech před Thomasem Preiningem.

Se svým 28. vítězstvím v DTM celkově a třetím pro BMW M Motorsport je Rast nyní nejvýše umístěným jezdcem BMW M Motorsport na čtvrtém místě v hodnocení jezdců před posledními dvěma závody sezóny na Hockenheimu.

„Mám velkou radost ze šťastného konce víkendu s mým nedělním vítězstvím. Celkově jsme od závodů na Red Bull Ringu doufali více a v sobotu se toho bohužel moc nedalo. Ale v neděli bylo moje třetí místo v kvalifikaci klíčem k úspěchu. Z této dobré pozice jsem v závodě dokázal předvést silné tempo a několik pěkných předjížděcích manévrů. Měli jsme také velmi dobrou strategii a skvělou zastávku v boxech. Myslím, že vítězství bylo zasloužené, i když to byla dřina. Nyní jedeme do Hockenheimu a doufáme, že tam sezonu zakončíme naplno,” řekl trojnásobný šampion DTM.

Šéf týmu, Torsten Schubert, neskrýval své nadšení. Přesto má za sebou BMW těžkou sezonu.

„Tento víkend jsme se potýkali s nízkými teplotami a zvláště v sobotu jsme na Red Bull Ringu nedokázali předvést výkon, na který jsme s BMW M4 GT3 zvyklí. Naštěstí náš nedělní výkon, zejména Reného Rasta, byl mnohem lepší. Přestože jsme stále neměli nejrychlejší auto, díky naší strategii a skvělé zastávce naší posádky v boxech jsme dokázali vyhrát. To mě velmi těší. Bohužel Sheldon van der Linde a Marco Wittmann museli startovat zezadu a neposunuli se polem tak dobře, jak jsme doufali. Přesto míříme do Hockenheimu, vedeme pořadí týmů a chceme bojovat o titul.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »