Éra Abt+Audi je po 25 letech u konce

Éra Abt+Audi je po 25 letech u konce

 
  

Po 25 letech s Audi tradiční tým Abt v DTM a přechází k Lamborghini! Společnost se sídlem v Allgäu, která s dceřinou společností Audi spolupracuje na Nürburgring-Nordschleife od roku 2023, to oficiálně oznámila v sobotu ráno víkendu DTM ve Spielbergu.


Tým plánuje v roce 2025 nasadit dvě Lamborghini Huracan GT3 Evo2. Tovární podporu dostane i od Lamborghini Squadra Corse, se kterým se dohodli na dlouhodobé spolupráci.

Tým Abt také zveřejnil fotografii, na které je výkonný ředitel Abt Thomas Biermaier, sportovní ředitel Martin Tomczyk a technický ředitel Lamborghini Rouven Mohr před býkem ve Spielbergu s černým Lamborghini Huracan GT3 Evo2.

Zajímavé je, že i na vozidle chybí loga Red Bull. To ale nemusí nic znamenat, protože Biermaier již v rozhovoru pro Motorsport-Total.com potvrdil, že pro novou edici na konci roku 2023 uzavřel dlouhodobé partnerství s rakouskou skupinou energetických nápojů.

Mimochodem, piloti ještě nebyli oznámeni. Kelvin van der Linde již několikrát zdůraznil, že Abt je pro něj jako rodina, ale na dotaz Motorsport-Total.com lídr DTM potvrdil, že pro rok 2025 nebylo nic podepsáno.

Nyní bude vzrušující sledovat, co Abtova změna znamená pro současné týmy Lamborghini SSR Performance a Grasser Racing a také pro figurku Lamborghini Mirko Bortolotti. A co se stane s Abtovým druhým jezdcem Ricardem Fellerem.

Jak ale ke spolupráci mezi Abtem a Lamborghini došlo? Pozadí je, že Audi před rokem oznámilo, že tovární podpora bude omezena na základní podporu a že se nechystá žádný nástupce R8 LMS GT3. V důsledku toho Abt postrádal dlouhodobou perspektivu.

Podle Abta začaly diskuse s Lamborghini o společném závazku DTM v roce 2021, tedy dlouho před návratem na Nordschleife s touto značkou. Od roku 2023 také probíhá spolupráce v NLS.

„Účast ve 24hodinovém závodě byla prvním krokem tímto směrem,“ říká sportovní ředitel Abt Tomczyk. „Spolupráce s Lamborghini nás opravdu baví, takže pro nás bylo logickým krokem spolupracovat nejen ve 24hodinovém závodě, ale i v budoucnu v DTM.

Známé stránky Lamborghini Huracan prostřednictvím 24hodinového projektu a víme, že budeme mít vozidlo, se kterým budeme moci bojovat o tituly. A samozřejmě už sledujeme budoucí model, nové Lamborghini Temerario.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »