Výhra na Nürburgringu je pro mě nejdůležitější výhra v DTM, říká Sheldon van der Linde

Výhra na Nürburgringu je pro mě nejdůležitější výhra v DTM, říká Sheldon van der Linde

 
  

Sheldon van der Linde slavil své první vítězství v letošní sezóně o pátém závodním víkendu DTM na Nürburgringu. Ve voze Shell BMW M4 GT3 číslo 31 protnul šampion DTM z roku 2022 cílovou čáru poprvé od Norisringu 2023. Na stupně vítězů se dostal i jeho týmový kolega Marco Wittmann, který skončil třetí.


Z osmého místa se Sheldon van der Linde v prvních fázích závodu rychle posunul na třetí místo, pak v boji o druhé místo předjel Ricarda Fellera a později těžil ze smyku tehdejšího lídra Maro Engela. Engel se srazil s van der Lindeho týmovým kolegou René Rastem. Rast, který vyjížděl z boxů se studenými pneumatikami, klouzal rovně při brzdění do první zatáčky se svým a narazil do zatáčejícího Mercedesu. Zlomený ráfek a penalizace za nehodu srazily Rasta zpět dolů na 17. místo. V sobotním závodě skončil jedenáctý.

„Jsem velmi šťastný a ulevilo se mi, že jsem po tak dlouhé době opět vyhrál závod DTM. Na Norisringu jsem byl blízko, ale pak to v posledních kolech pokazilo počasí.

Můj bratr Kelvin vyhrál sobotní závod, takže pro nás oba je to velmi speciální víkend, na který je celá rodina hrdá. Pro mě je to jedno z mých nejlepších vítězství v DTM,” sdělil Sheldon van der Linde své dojmy ze závodu.

Další závodní víkend DTM bude v září na Sachsenringu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »