Zandvoort bude součástí DTM minimálně do roku 2026

Zandvoort bude součástí DTM minimálně do roku 2026

 
  

DTM bude navštěvovat Zandvoort minimálně do roku 2026, jak bylo oznámeno na letošní akci.


DTM a Zandvoort se dohodly na pokračování spolupráce a také se dohodly na možnosti soutěžit na velkolepém okruhu v Severním moři do roku 2028. DTM ve své 40leté historii nezávodilo na žádném jiném závodním okruhu mimo Německo tak často jako v Zandvoortu. Série je na pobřeží Severního moře od roku 2001 a letos se pojede již po dvacáté na okruhu, který je oblíbený mezi jezdci, týmy i fanoušky.

„Jsme velmi potěšeni, že máme okruh Zandvoort v kalendáři DTM ještě minimálně dva roky. Díky svým jedinečným vlastnostem přímo u moře je okruh Grand Prix velmi oblíbený jak u fanoušků, tak u jezdců. Vzhledem k úspěchům Maxe Verstappena ve Formuli 1 panuje v Nizozemsku velké nadšení pro motorsport, což také zvyšuje zájem o DTM. Trať byla vždy dějištěm velkolepých závodů v historii DTM, a proto dokonale zapadá do kalendáře,“ říká ředitel ADAC Motorsport Thomas Voss.

„Jako Zandvoort nás těší, že rozšiřujeme naše partnerství s DTM. Za více než 20 let předvedl DTM velkolepé závody, které fanoušky fascinovaly. Těšíme se na pokračování partnerství, které i nadále poskytuje spoustu adrenalinu na našem ikonickém okruhu,“ říká Robert van Overdijk, generální ředitel Circuit Zandvoort.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »