René Rast hvězdou víkendu na Norisringu – vrací se do boje o titul DTM

René Rast hvězdou víkendu na Norisringu – vrací se do boje o titul DTM

 
  

Čtvrtým víkendem DTM sezóny na Norisringu byl víkend Němce Reného Rasta. V sobotním závodě zúročil své plné zkušenosti za deště, zvolil správné pneumatiky a oslavil své první sezónní vítězství v BMW M4 GT3 Schubert Motorsport #33. Jeho výkon v neděli byl stejně silný. Startoval z 19. místa a s 20 kilogramy balastu za úspěch se probojoval až na pátou pozici a sbíral cenné body v závodě o titul DTM. V polovině sezóny je Rast třetí v pořadí jezdců s 93 body.


Před plnými tribunami na městském okruhu u řeky Dutzendteich jel Rast ze sedmého místa na startovním roštu pro vítězství v prvním závodě, protože když začalo pršet, na rozdíl od téměř všech ostatních jezdců nezajel pro výměnu pneumatik, ale místo toho bojoval na suchých pneu. Po dvou třetích místech v roce 2022 a dvou druhých místech v roce 2023 to bylo pro Rasta páté po sobě jdoucí pódium na Norisringu.

„Gigantický víkend! Nemyslel bych si, že je možné odjet z Norimberku s výhrou, pátým místem a třetím místem v hodnocení jezdců, jen jedenáct bodů za prvním,” říká pilot.

„V sobotu bylo mé rozhodnutí nepřezout na pneumatiky do deště na místě. Nedělní závod z poslední řady nemohl dopadnout lépe. Měl jsem skvělé první kolo a také jsem trochu těžil z penalizací pro ostatní. Ale přesto je neuvěřitelné získat tolik míst v závodě DTM.”

Spokojený byl pochopitelně také šéf týmu Schubert Motorsport, Torsten Schubert. Pro BMW už letos vítězství zaznamenal Marco Wittmann na Zandvoortu.

„Celkově jsme tento víkend dosáhli dobrých výsledků a jsme se dvěma vozy velmi dobře umístěni v hodnocení jezdců a také v hodnocení týmů v polovině sezóny. Sobotní vítězství Reného Rasta bylo skvělé. Zapojilo se i trochu štěstí, protože kdyby pršelo trochu víc, nebyl by vepředu on, ale Sheldon van der Linde, pro kterého jsme strategicky vsadili na další déšť. V neděli jsme měli problémy dostat pneumatiky do správného okna – zejména v kvalifikaci, ale občas i v závodě. Přesto jsme opět zajeli do první desítky. Proč to pro Marca Wittmanna nefungovalo tak dobře, musíme analyzovat.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »