FIA WEC je zpátky: Kvalifikace a závod na SPORTY TV

FIA WEC je zpátky: Kvalifikace a závod na SPORTY TV

 
  

FIA WEC se vrátí do Brazílie v rámci Rolex 6 Hours of São Paulo 13.-14. července. Je to deset let, co autodromo José Carlos Pace v Interlagosu naposledy hostilo vrchol závodů sportovních vozů.


„Moc se na to těším,“ řekl Augusto Farfus pro fiawec.com. S Nicolasem Costou z United Autosports je 40letý jezdec týmu WRT jedním ze dvou závodníků WEC 2024 na plný úvazek z Brazílie. „Interlagos je ikonický okruh. Bude to něco velmi speciálního.”

Závodní jezdec BMW M očekává v São Paulu skvělou show, kdy se většina členů WEC seznámí s proti směru hodinových ručiček jedoucím hrbolatým okruhem Interlagos o délce 4,309 kilometrů.

„Je to nejkratší trať roku, takže hustota stop bude intenzivní. Hypercary to tam budou mít těžké,“ dodává Augusto. „V tuto roční dobu v Brazílii můžeme mít 30 °C nebo 10 °C s deštěm. Počasí se může změnit velmi rychle, dokonce i ze dne na den. Týmy se budou muset přizpůsobit a optimalizovat. Opravdu doufám, že si víkend užiji a samozřejmě budu na stupních vítězů.”

Se Seanem Gelaelem a Darrenem Leungem jako týmovými kolegy skončil závodní jezdec narozený v Curitibě v této sezóně již dvakrát na stupních vítězů za volantem BMW M4 GT3 č. 31 týmu WRT. Posádka dokonce na Imole nečekaně zvítězila.

„Vítězství v Imole změnilo naši perspektivu a náš přístup k sezóně. Před začátkem roku jsme nevěděli, jestli budeme první nebo poslední. Nevěděl jsem, co čekat. Z Imoly jsme odjížděli s velkými nadějemi na mistrovství. Bylo to velmi nezapomenutelné datum.”

Závodní víkend v Brazílii přinese tradičně televizní stanice SPORTY TV. Kvalifikace bude vysílána re-live v sobotu od 21:00, a poté druhý den před závodem ze záznamu. Samotný start a průběh Rolex 6 Hours of São Paulo bude živě na SPORTY TV v neděli od 16:20 s dvojicí komentátorů Jiřím Koštou a Daliborem Gondíkem, coby expertem Sporty TV na automobilové závody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »