Pierre Gasly sní o Le Mans, podaří se mu to s Alpinem?

Pierre Gasly sní o Le Mans, podaří se mu to s Alpinem?

 
  

Jezdec formule 1 Pierre Gasly řekl, že se necítil dobře, když se zúčastnil závodu 24 hodin Le Mans v civilním oblečení.


Gasly a týmový kolega Alpinu F1 Esteban Ocon se zúčastnili 92. závodu francouzské vytrvalostní klasiky, kam se tým vlastněný Renaultem vrátil do kategorie Hypercar s novým prototypem A424 LMDh.

Francouz Gasly strávil velkou část svých dospívajících let životem v Le Mans, zatímco byl součástí programu francouzské federace pro mladé piloty, a dokonce ve stejném městě dokončil školní docházku.

Po návratu do La Sarthe, kde se ve dnech 15. až 16. června konalo čtvrté kolo FIA WEC, 28letý pilot řekl, že na sledování závodu v televizi bylo něco špatného.

V rozhovoru pro Eurosport na startovním roštu vyjádřil vítěz Velké ceny Itálie 2020 touhu získat konkurenceschopný vůz a bojovat o úplné vítězství v Le Mans v nadcházejících letech.

„Myslím, že je to sen každého dítěte. Sledoval jsem tento závod, když jsem byl opravdu malý. Ve skutečnosti jsem žil pět let v Le Mans, studoval jsem zde a mám k tomuto městu a této trati velmi blízko.

Určitě bude snem vyhrát jednoho dne Le Mans. Uvidíme. Zatím se plně soustředím na Formuli 1. Ale rozhodně vidět ty kluky jezdit, zatímco já nosím normální tenisky a džíny, mi prostě nepřijde správné, takže doufejme, že jednoho dne budu moci být v dobrém autě a zúčastnit se Le Mans.”

Gasly je nejnovějším jezdcem F1, který veřejně mluvil o svém snu závodit v kole WEC s modrou stuhou.

Max Verstappen nedávno prozradil, že ho řada týmů kontaktovala ohledně vstupu do Le Mans, zatímco pilot Ferrari Charles Leclerc měl také zájem zúčastnit se závodu s 499P LMH italské značky poté, co viděl vítězství vzpínajícího se koně.

Gasly řekl, že má velký respekt k jezdcům, kteří soutěží v Le Mans, s vyčerpávajícím programem a proměnlivým počasím, které z něj činí jeden z nejtěžších závodů v kalendáři motoristického sportu.

„Připadá mi to fascinující. Mám tu závodně mnoho přátel, díky čemuž je to ještě zvláštnější, protože jsem na startovním roštu a vidím spoustu kluků, se kterými jsem závodil.

Myslím, že je musíme ocenit. Jako závodní jezdec opravdu oceňuji, jak je to těžké, a doufám, že si to lidé v televizi také uvědomí, protože je to těžké,” dodává Francouz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »