Felipe Drugovich: Formule 1 se od Hypercars moc neliší

Felipe Drugovich: Formule 1 se od Hypercars moc neliší

 
  

Felipe Drugovich tento víkend debutuje jak v kategorii Hypercars tak v 24h Le Mans. O svém dvojitém debutu a jeho výzvách nám pověděl dnes v Le Mans, exkluzivně pro True Racing.


,,Je to úžasný pocit být tady. Není běžné, aby velcí výrobci nasazovali malé řidiče, jako jsem já, rovnou do Hypercars, zvlášť v Le Mans. Takže jsem za tuto příležitost velmi rád. Cítím se připravený. Samozřejmě potřebuji nějaký čas, abych se v autě dostal do větší pohody, ale s každým tréninkem se cítím rychlejší a rychlejší,” začal Drugovich.

V letošní sezoně závodí v European Le Mans Series (ELMS) s vozy LMP2. Vůz Cadillacu v kategorii Hypercars zatím jen testoval v USA, svůj závodní debut mude mít teprve tento víkend. 

„Technicky jsou Hypercars velmi odlišné od LMP2. I když se vzhledově příliš neliší, jsou velmi odlišné. Takže je trochu těžké se přizpůsobit, zejména kvůli váze, jsou tak těžké. Ale zase LMP2 je také mnohem těžší než formulové vozy, na které jsem byl zvyklý v minulosti. Pokud to porovnáte s vozy Formule 1, je Hypercar asi o 300 kg těžší. To je hlavní, na co si musím zvyknout, ale jde to.”

Podobně jako Earl Bamber, I Drugovich vysvětlil, že Hypercar Cadillacu není fyzický. Jezdci ze všech ostatních Hypercars naopak trvdí, že jsou fyzicky nejnáročnější.

„Hypercars nejsou vůbec fyzické. Nejsou snadné na řízení, ale je to mnohem méně fyzické než F1. Máte posilovač řízení, oproti F1 v podstatě žádné géčka. 

Mým cílem je být v autě rychlý, do ničeho nenarazit a užít si závod. To jsou hlavní věci, které chci v závodě dělat. Potřebuji odvádět správnou práci pro tým, jsem tu z nějakého důvodu, a to proto, abych je nezklamal a nenarušil jejich chod. Ale hlavně užít si tuto úžasnou příležitost.“

Felipe pojede ve voze s číslem 311. Start závodu je v sobotu od 16 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »