Estre a Porsche Penske slaví pole position pro 24H Le Mans

Estre a Porsche Penske slaví pole position pro 24H Le Mans

 
  

Takzvaný Hyperpole rozstřel o osm nejlepších pozic na roštu pro 92. ročník vytrvalostní klasiky byl nabitý dramatem a napětím. Nejprve se závěrečná kvalifikace zpozdila o 35 minut kvůli opravám svodidel po nehodě během závodu Le Mans Cupu. Když se rozsvítila zelená pro start, rozpoutala se bitva o pole position, kterou však o 20 minut později zastavila červená vlajka. Ředitel závodu poté znovu zahájil Hyperpole na 7:41 minuty.


Nakonec to byl překvapivě Kevin Estre, jenž získal pole position pro Porsche Penske číslo 6, přestože se dlouho před cílem držely na prvních dvou místech americké Cadillacy.

„Neuvěřitelné – 19. pole position pro Porsche v Le Mans,“ raduje se Thomas Laudenbach, viceprezident Porsche Motorsport.

„Bylo to neuvěřitelně těsné. Když se trať po červené vlajce znovu otevřela, měli jsme čas jen na dvě letmá kola. Všechno do sebe perfektně zapadlo: Pneumatiky byly v optimálním provozním okně a Kevin z toho vytěžil maximum. Pole je fantastickým potvrzením tvrdé práce týmu. Nyní musíme udržovat konzistentně rychlé tempo po dobu 24 hodin závodu.”

Vůz s číslem 6 aktuálně vede celé pořadí se slušným náskok, vítězstvím v Le Mans už by prakticky bylo rozhodnuto o letošním titulu mezi jezdci.

„Jaký skvělý den pro Porsche Penske Motorsport,“ říká Roger Penske, zakladatel Penske Corporation.

„Loni jsme přijeli do Le Mans a nebyli jsme úplně silní. Tento rok vypadá svět mnohem jasněji – to je zásluha všech členů týmu, týmu Porsche Motorsport a našich silných partnerů. Kevinovo neuvěřitelné kolo nám všem dává další obrovskou podporu, když míříme do závodu 24 hodin Le Mans.”

Domácí Estre měl pochopitelně obrovskou radost, jelikož se tak silné Porsche pro kvalifikaci nečekalo. Z šesti vozů totiž postoupily pouze dva do finálové bitvy. Další Porsche – Jota s číslem 12, ale do Hyperpole nezasáhlo, protože Callum Ilott zničil šasi během třetího volného tréninku.

„Je to nepopsatelný pocit být na pole position v Le Mans,” komentuje Estre.

„Tým mi dal na trať mega auto. Věci byly na konci opravdu stresující. Na hodinách byl jen tak akorát čas na dvě ostrá kola a auto bylo téměř bez paliva. Ale řídit Porsche 963 s pneumatikami v ideálním provozním okně byla velká zábava. Jednoduše jsem zůstal na plynu a odjel kolo. Jsem tak hrdý – na pole position a úžasnou práci celého týmu za posledních několik měsíců. Nyní můžeme začít největší závod na světě úplně zepředu!“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »