Cadillac bude mít ve WEC jen jeden vůz

Cadillac bude mít ve WEC jen jeden vůz

 
  

Z důvodu zvětšujících se nákladů na provoz Hypercarů ve WEC bude mít Cadillac v příští sezoně pouze jeden vůz. Do 24 hodinového závodu v Le Mans však budou oznámeny další vozy.


V současné době je Americký tým Chip Ganassi Racing jediným provozovatelem Hypercarů Cadillac V-Series.R ve WEC. Rozšíření počtu vozů však bylo pozastaveno a zredukováno kvůli vysokým nákladům. 

Mark Stielow, ředitel společnosti General Motors, která s týmem spolupracuje, potvrdil aktualizaci před víkendovým finále sezóny IMSA na Road Atlanta.

„Na příští rok budeme mít ve WEC jedno auto,” řekl Stielow. „Hlavně jen kvůli některým omezením nákladů této platformy. Tak nějak jsme skončili.”

Stielow připustil, že je „rozhodně lepší mít dvě auta na celou sezónu“ – což by Cadillac dostalo na úroveň jako Ferrari , Peugeot, Porsche a Toyota v top kategorii WEC. Další přihlášky Cadillacu pro příští rok 24 hodin Le Mans oznámí ACO.

„Byla to nákladová bariéra. Na konci dne, a jsem si jist, že všichni moji kolegové by souhlasili, musíme všichni zajít do našich představenstev a nechat si schválit rozpočty.

General Motors a Chevy (Chevrolet) a Cadillac bojují v mnoha oblastech, takže musíme udržet rovnováhu a udržet všechny naše děti šťastné a oblečené. Někdy musíš dělat těžká rozhodnutí,” dodal Stielow.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »