Menezes odchází z Peugeotu po konci této sezony, nahradí ho Vandoorne

Menezes odchází z Peugeotu po konci této sezony, nahradí ho Vandoorne

 
  

Gustavo Menezes na konci sezóny 2023 opustí tým Peugeotu na mistrovství světa vytrvalostních závodů. Nahrazen bude nejspíš oficiálním rezervním jezdcem Peugeotu, Stoffelem Vandoornem.


Menezes oznámil na svém Instagramu, že po listopadovém finále v Bahrajnu opustí program Peugoetu ve WEC.

„Po tříleté společné cestě, plné vzestupů a pádů, bude Bahrajn oficiálně mým posledním závodem s Peugeotem ve FIA ​​WEC,” napsal.

„Bylo pro mě naprostým potěšením stavět tento projekt společně a vytvářet vzpomínky, které zůstanou na celý život. Jak se jedny dveře zavřou, otevřou se nové dveře. Je příliš brzy na to, abych se s vámi podělil o všechny mé plány na rok 2024, ale bude to rychlé. Hodně štěstí týmu.”

Spekuluje se, že jeho místo v programu LMh převezme Stoffel Vandoorne, který v letošní sezoně působil jako rezervní jezdec. Za volant usedl už v 6 hodinovém závodě na Japonské trati Fuji místo zraněného Nica Müllera.

Vandoorne však připustil, že střed formule E v Berlíně a WEC ve Spa by mohl být problém pro jeho plnohodnotné působení v šampionátu.

„Jsem závodní jezdec a chci v obou seriích,” řekl Vandoorne. „Čím více můžete jezdit, tím lépe. Lidé někdy říkají, že není dobré kombinovat programy, protože jde o různá auta. Já o tom přemýšlím opačně. Myslím si, že je vlastně dobré kombinovat různá auta, protože se pro každé auto, které řídíte, naučíte různé dovednosti.

Celá věc s rozpisem je velkým otazníkem. Není to problém jen pro mě, je to problém pro spoustu kluků v tomto paddocku, kteří dělají také formuli E a WEC.

Doufám, že mezi oběma šampionáty proběhnou rozhovory a najde se řešení, jak je oddělit,” vyjádřil Vandoorne své obavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »