JP Motorsport v ADAC GT Masters nakonec startovat nebude

JP Motorsport v ADAC GT Masters nakonec startovat nebude

 
  

JP Motorsport původně plánoval odstartovat v sezóně 2023 s McLarenem 720S GT3 v ADAC GT Masters. Po oznámení nové struktury závodní série DTM Endurance nyní tým z oznamuje, že se program neuskuteční.


Závodní týmy byly ohromeny, když ADAC oznámil, že ADAC GT Masters a Prototype Cup Germany se pro sezónu 2023 spojí do DTM Endurance a budou součástí podpůrného programu DTM. Toto rozhodnutí bylo šokem i pro JP Motorsport, protože tým chtěl startovat s několika McLareny 720S GT3 v závodní sérii GT3. V sezóně 2022 tým absolvoval hostující start na Red Bull Ringu a ze závodní série mohl získat jen pozitivní dojmy.

„Byli jsme velmi překvapeni obsahem tiskové konference ADAC, protože jsme neočekávali spojení DTM a GT Masters,” vysvětluje manažer týmu Claude Roth. 

„Tým byl od léta v kontaktu s ADAC ohledně účasti na GT Masters 2023 a nikdy jsme neměli důvod pochybovat o tom, že současný formát ADAC GT Masters nebude pokračovat. Interní přípravy a restrukturalizace týmu byly v době tiskové konference také v pokročilém stadiu, aby bylo možné zahájit sérii s naším McLarenem a zajistit další rozmanitost značky,” dodal Roth.

JP Motorsport se zabýval plány ADAC na vytrvalostní DTM, ale tým rychle dospěl k závěru, že v závodní sérii startovat nebude. Roth vysvětlil důvody proč se tým neúčastní: „Po analýze všech všeobecných podmínek DTM Endurance to pro nás bohužel již nepřichází v úvahu. Jak zákaz platinových jezdců, jako je náš stálý jezdec Christian Klien, tak přesun do stanů a sdílené pole s vozy LMP3 jsou důvody, proč se porozhlédnout po alternativní závodní sérii. Pro nás jako tým je důležité jezdit v sérii, která nabízí stabilitu a jistotu plánování.”

Závodní tým také chtěl využít spolupráce a soutěžit v ADAC GT4 Germany po boku ADAC GT Masters. V současné době stále není jasné, zda se program GT4 uskuteční: „Je také škoda, že tento vývoj také ničí možné spolupráce s naším oddělením GT4. Původně jsme plánovali přihlásit až dvě vozidla GT4 do ADAC GT4 Germany vedle našich vozů GT3. Nyní musíme tyto plány přehodnotit a upravit naše ceny,“ vysvětluje Roth.

„Ale těšíme se, že se jako tým utkáme v dalších sériích proti špičkovým týmům, které jsou nuceny opustit ADAC GT Masters, protože jsem si jistý, že nejsme jediní, kdo se ocitli v této nepříjemné situaci“.

Později JP Motorsport dodal, že se vrací do GT World Challenge, kde pojede s dvěma vozy Sprint Cup.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »