Vosse vylučuje návrat WRT s BMW na startovní rošt DTM

Vosse vylučuje návrat WRT s BMW na startovní rošt DTM

 
  

Šéf stáje Vincent Vosse vysvětluje, proč se WRT nevrátí do DTM. Dle jeho slov na další projekt nemají kapacity a raději se soustředí na šampionáty, kterých se momentálně účastní.


W Racing Team, zkráceně WRT, byl v letech 2019 a 2020 součástí Audi. ovšem příliš úspěchů neznamenali a v sezoně 2021 se už na startovním roštu neobjevily.

Letos se vyrojily spekulace, že by se WRT mohlo příští rok vrátit s BMW, přičemž by nahradili stáj Walkenhorst Motorsport, jelikož nedávno bylo oznámeno, že tento tým rozšíří řady ADAC GT Masters a nad další účastí v DTM se vznáší otazník.

Spekulace zesílily poté, co byl Vosse spatřen závěrečný závod sezony na Hockenheimringu, kde se stal jezdec BMW Sheldon van der Linde šampionem.

Tyto zvěsti ale Vosse vyvrátil: Dnes mohu potvrdit, že nebudeme v DTM. Ani jsme o tom nejednali. Budeme mít spoustu práce na všech stranách. Dělat navíc ještě DTM by bylo příliš. Můj GT tým pracuje na GT World Challenge a mezinárodním GT Challenge a dalších programech GT. A z (bývalého) týmu DTM se stal tým LMP2 (ve WEC).”

 Nemám takovou flexibilitu, abych mohl říci: ‘Pojďme dělat DTM se dvěma auty. Takhle to nefunguje. Rozhodnout se pro DTM je více než jen to. Rád bych to dělal. Mám rád soutěžení, ale nemám na to tým,” uzavřel Vosse, jehož cituje portál Motorsport.com

Proč navštívil Hockenheim? Hlavním důvodem bylo, že jsme měli úžasný boj o titul a musel jsem se sejít s pár lidmi. A občas je nejjednodušší, když jsme na trati. V jeden den potkáte lidi, se kterými se setkat chcete,” uzavřel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »