Sheldon van der Linde je šampionem DTM 2022

Sheldon van der Linde je šampionem DTM 2022

 
  

Sheldon van der Linde je novým šampionem DTM! Jako první Jihoafričan získal 23letý jezdec titul v dlouhodobé sérii s BMW M4 týmu Schubert Motorsport.


V napínavém finále stačilo Sheldonovi třetí místo k tomu, aby zpečetil svůj mimořádný triumf. BMW mělo hned dvojí důvod k oslavě, protože dvojnásobný šampion Marco Wittmann získal své 18. vítězství v kariéře DTM s Walkenhorst BMW.

„Od čtvrtka jsem nemohl každou noc pořádně spát, od minulého týdne jsem měl spoustu bezesných nocí,“ řekl van der Linde.

„Pro mě je nejlepší způsob, jak to teď popsat, zvednout 300 kg a sundat je z ramen, protože jsem měl celý víkend velký tlak.

Když přijdete jako lídr, každý očekává, že vyhrajete šampionát, a zvenčí to zní velmi jednoduše, ale roli hraje spousta faktorů.

Je to prostě super, jsem super šťastný za tým, nesmírně hrdý, že jsem konečně vyhrál tento šampionát. Byl to můj dětský sen už od mých čtyř nebo pěti let.

V roce 2016 jsem jako mladý chlapec přišel z Jižní Afriky do Německa, abych se stal profesionálním závodním jezdcem. To byl můj sen, když jsem byl ještě dítě. Stát tady jako šampion DTM je prostě neuvěřitelné,“ řekl po závodě viditelně dojatý Sheldon van der Linde.

Spokojený byl i René Rast, kterému sice těsně unikl titul, ale celkově skončil v šampionátu třetí.

„V každé z mých pěti sezón v DTM jsem byl vždy v první trojici, tedy na stupních vítězů.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »